Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie/Problem] Instalacja modów na piracie

Rajbek07

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z instalacją modyfikacji do swojego minecrafta parzyłem na filmy z yt i mimo to nie moge sobie poradzić nawet pobrałem Launcher z możliwością instalacji a nawet to mi nie pomogło. Kiedy mam czystą gre uruchamia sie kiedy wrzucę mody i usunę ten plik meta-inf to gra zawiesza sie przy uruchamianiu prosze o pomoc.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

na mc wiki jest to wytłumaczone...
przy 1.6 i nowszych (i w ogóle przy uzyciu nowego launchera) nie należy usuwac folderu META-INF
jeżeli masz moda na forge, to zainstaluj najpierw forge, a potem moda wklej do folderu mods
a jeżeli masz zamiar ingerować w plik wersji mc (tzn. np. 1.6.4.jar) to w launcherze kliknij Edit Profile, zaznacz JVM Arguments i wpisz tam
-Dfml.ignorePatchDiscrepancies=true
^powyższe i tak na forge/fml, ale pozwala na ingerencje w kod gry, a nie tylko dodawanie kodu
jeżeli nie używasz żadnych API, to dodaj moda do listy bibliotek

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Ja nie mam problemu z modami. Wszystko działa idealnie na mc pobranym z mojanga. :3

Możliwe że jakiś mod jest uszkodzony?

Opublikowano

Posiadam KeiNett Launcher i chciałbym zainstalować 2 mody (Minions_1.6.4 i Recipe Book) i do tego potrzebuje ten modloader.

BartoszKonkol zrobiłem tak jak pisałeś ale żaden folder mod jak w większości filmów o instalacji jakie widziałem

np. jak w tym filmie http://www.youtube.com/watch?v=tbRud4Q7-hk

Odnośnie tego filmu ja posiadam takie pliki tego Minions_1.6.4 http://www.9minecraft.net/minions-mod/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...