Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Spadki FPS, wzrost użycia procesora przez LoLa.

KamilMGx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Otóż od pewnego czasu spadły mi lekko FPS, ale to mi nie przeszkadzało, ponieważ i tak grało się płynnie. Natomiast od pewnego czasu mam tak, że gra sie normalnie, wszystko git, a w pewnym momencie spadają mi fps do 5-15. Gdy wejde do managera zadań to proces lola zabiera wtedy np. 830 000k. Jest to sporo bo zazwyczaj ma dużo mniej, nie jest tak w każdej rundzie zdarza sie to raz na jakis czas jednak wolalbym tego uniknac. W menagerze nic nie zajmuje duzo, tylko wlasnie ten lol najwiecej pobiera tej pamieci. Dodam ze gram na minimalnych i wylaczam zbedne programy, uzywam gameboostera.

Opublikowano

Intel Core2 Duo CPU T9400 @ 2.53 GHz, 2,0 GB Ram, NVIDIA Quadro NVS 160M

Mam podobnego kompa, no i ten sam problem... Riot zamiast się tym zając woli wprowadzać nowe skiny :C

Dołączam się do tematu, od 2 tygodni tak mam.

Δ ( ͡º ͜ʖ ͡º)  ಠ_ಠ Δ

Opublikowano

Intel Core2 Duo CPU T9400 @ 2.53 GHz, 2,0 GB Ram, NVIDIA Quadro NVS 160M

Zapewne masz przycinki, problemy z głosem (dublowanie), zwiechy komputera.

Przyczyna według mnie leży przy pamięci RAM. Skoro LoL zajmuje Ci prawie 830MB, system 500MB, różne podzespoły/programy systemowe to zostaje Ci przy dobrych wiatrach 500MB wolnej pamięci RAM. Zużycie pamięci RAM spotyka się także po ustawieniu LoL'a na wyższą grafikę/rozdzielczość/jakość cieni - wtedy może Ci aż skoczyć do 1,2 GB (w moim wypadku).

Według mnie przyczyna leży przy małej ilości pamięci RAM, no ale mogę się mylić ;).

8372383248.png
Opublikowano

No ale wczesniej przez caly czas mialem dobrze...Gram na minimalnych i na starcie zajmuje lol 200-400 max. A czasami tak sie dzieje. Dzwiek w grze mam calkowicie w wylaczony, nie ma zwiech poprostu w pewnym momencie jest taki spadek i nic na to sie nie da poradzic.

Opublikowano

No to masz problem. Jestem pewien twój lapek jest cały z kurzu. Jeśli masz w domu sprężone powietrze ( coś typu jak pompka na stacji benzynowej ) to przedmuchaj tego lapka, powinien się oczyścić i śmigać jak nowy.

Opublikowano

Też tak mam od ostatniej aktualizacji ... Dodali jakieś efekty wizualne chyba , zawsze grałem na minimalnych i było ok a teraz w tf'ach lub gdy pojawiają się miniony wszystko idzie w pizdu ..

graphic.png

Opublikowano

Hmm, czyli mam kupić sprężone powietrze, a nastepnie jakos go rozkrecic i dac je tamczy moge bez rozkrecania?

Opublikowano

Ja wyczyściłem ,przedmuchałem sprężonym powietrzem , zmieniłem pasty.

I myślisz ,że coś to dało? Tylko tyle ,że mi się temperatura procka zmniejszyła.

Spadki fps, zużycie procka oraz double głos jest nadal tak jak był.

Pozdrawiam.

sygna max 800 x200.

zmniejsza ja. jest w o mnie

Opublikowano

Sama posiadam wooden PC i denerwował mnie problem z klientem, bo mecz potrafił mi się skutecznie przez to ciąć (teamfight na 5 fps = miodzio... dla wrogów). Od jakiegoś czasu przed meczem zmieniam priorytet procesu lolclient.exe na niski albo używam LolClientSuspender i wtedy jakość gry poprawia się w takim stopniu, na jaki pozwala mi ten drewniany komputerek :D

Opublikowano

No dobrze, tylko ja tak mam od pewnego czasu, wczesniej wszystko bylo git bylo na starcie po 60 fps a pozniej 40-60. Minimalnie te 35 a teraz to jest praktycznie najwiecej -.- Jednak nie mam tak w kazdej rundzie wiec o tyle dorbze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...