Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

i5 4670k czy i5 3570k

jozson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem lepsze jest 4670k (można zobaczyc testy na forum), np. vakoss, (był chyba liderem ze swoją 4670k), więc myśle, że zostaw. Zresztą haswelle są nowsze.

Ale może ktoś lepiej znający temat sie wypowie?

„+” Nic nie kosztuje, a motywuje!

sauron.png

Opublikowano

Ale oba procesory to dwie inne podstawki. Więc jak byś chciał zmieniać procesor to musiał byś zmieniać też płytę. I5 4670K bez OC będzie trochę wydajniejszy, a i5 3570k chyba trochę bardziej się podkręci. A to ile na ile podkręcisz to i tak głównie zależy od danej sztuki procesora. Więc raczej zmieniać się nie opłaca, chyba że spróbował byś podkręcić i przy bardzo niskim OC byś zamienił ten procesor.

Opublikowano

no i chyba tak zostanie bo się naczytałem na różnych testach tu gdzieś ktoś mi namieszał a tera się zastanawiałem żeby błędu nie zrobić

a na ile go kręcić i jak już jakie chłodzenie może być

na 4.6 wykręcę go?

a i jeszcze jedno:

ktoś ma dwa monitory to oznacza że ma dwie grafiki czy że jak bo na jednym gra a na drugim siedzi na fb mógłby mi ktoś to wyjaśnic

??

z góry dzięki

Opublikowano

i5 4670k ,

msi z87-g45 gaming

Gigabyte Ait Radeon R9270X

tera patrze na chłodzenie dla procka żeby wytrzymał OC 4.5-4.6 da rade wyżej??

Opublikowano

Tak szczerze to ja ten rekord pobiłem na B85-G43 z chłodzeniem HYPER TX3 za 100zł gdzie temp. nie przekraczały 65 C w ultra stresie (prime95) więc jeśli chcesz mieć chłodniejszy procek to dopłać te 100zł do macho od @RADTORA :)

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...