Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Do 3620 RP

CiachoPolska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam jakiś fajnych champow razem do 3620 RP. Jak narazie mam 6 lvl i zacząłem grę i bardzo mi się podoba. Jak coś mam już Skanera(czy coś takiego ten skorpion) Ashe, Tristine, tego anioła w złotej zbroj i Amumu. Proszę tez o ogolene porady do gry.

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

Ten anioł w złotej zbroi - Kayle :)

Nie kupuj champów za RP, a jak masz już zamiar to robić to postacie tylko za 6300 IP ( punkty zasług ) i tylko i wyłącznie jak są na przecenie ( 487rp ) .

Przeceny są od Poniedziałku do Piątku i od Piątku do Poniedziałku :P

Co tydzień we wtorek możesz grać 10 ( wylosowanymi już wcześniej ) darmowymi postaciami do następnego wtorku za tydzień .

Najważniejszym elementem w grze są creepy : Te stworki . Musisz ich zabić jak najwięcej aby mieć więcej złota co wiąże się z lepszym ekwipunkiem :] .

Jest to gra zespołowa więc pomagaj każdemu gdy jest w opresji . Szczególnie jak jesteś Supportem ( wspomagającym ADC w dolnej alei ) . Twoja śmierć nie będzie stratą dla teamu .

Polecam Ci ten filmik : https://www.youtube.com/watch?v=Y5yG705d5d4

Sam się z niego uczyłem gry . :P

Opublikowano

Tylko ze odkolegi wykombinowalem kody do rożnych gier i mam te rp już to kogo by kupić ? I dzięki za podpowiedzi.

Opublikowano

Co tydzień we wtorek możesz grać 10 ( wylosowanymi już wcześniej ) darmowymi postaciami do następnego wtorku za tydzień .

Najważniejszym elementem w grze są creepy : Te stworki . Musisz ich zabić jak najwięcej aby mieć więcej złota co wiąże się z lepszym ekwipunkiem :] .

Jest to gra zespołowa więc pomagaj każdemu gdy jest w opresji . Szczególnie jak jesteś Supportem ( wspomagającym ADC w dolnej alei ) . Twoja śmierć nie będzie stratą dla teamu .

Polecam Ci ten filmik : https://www.youtube.com/watch?v=Y5yG705d5d4

Sam się z niego uczyłem gry . :P

Człowieku ucz 6lvl grania na adc i supportu powodzenia ... Przecież on nie będzie tego ogarniał do 15-20lvl ,zresztą ja też nie ogarniałem i kolega mnie uczyl xD

I taka ciekawostka ,ja nie wiedzialem co to bot /top jungle itp do 20lvl xD

Bot - Jest tam dragona

Top - Jest tam barona

Mid - Środek

Jungla - W swoim czasię się dowiesz :D

Baron ci daję dodatkowe bonusy typu ,więcej ap ,mniejszy cd , przebicie , reg zdrowia i many , wiecej hp itp. ( Daję 300g. każdemu z teamu )

Dragon - 150 g.

Buffy - Resp 1:55 - Co 5 minut

Baron - Co 7 minut

Dragon - Co 6 minut

Postacie do ciśnięcia na tym lvl :

Katarina - Polecam 3150 IP - Q - Harras w early ( poczatek gry ) - W ostrza dookola siebie ( moze byc w trakcie poruszania się ) - R dmg w 3 przeciwników koło siebie

Fizz - 6300 IP - Q Doskok do przeciw. W- Dmg za aa ( autoattack) i um ( umiejetnosci ) E - Niewraz. na dmg w locie typu ez , karthus, jinx ,zilean itp. - R - Rybka na odleglosc ( wszystkie skile procz W fizza są na ,, skila ''

Diana - 6300 IP - Q Dmg na odleglosc - W tarcza oraz x3 dmg w najbliszego przeciw. E- Podrzut - R ult ( jak rzucisz Q - R nie czekasz na cd i mozesz tak Q->R->Q->R-Q-> i tak nieskończoność lub po prostu Q-R-R

Ahri - 6300 IP - Q - Harras Meele W - Dmg , prorytet w stronę najblizszego przeciw. E - przyciagniecie do sb ofiare R - x3 dash i dmg

Early - Poczatek gry - 1-15 min zwykle ( czas na robienie dragonów )

Mid Game - Team fighty ( druzynowe napie*** się )

Late - Ludzie zaczynają tracić rozum i wpadają w pułapki przeciwników ( baron itp )

Barona robisz z 3-5 osobami

Dragona robisz 2/3 - 5 osobami

15 - Creepów = 300 Golda

Małe na odleglosc daja 19-22g.

Walczace w recz 22-23g.

Duże 51-53g.

Blue daję ci 78-81g.

Red daję ci 78-81g.

Małe wraithy dają ci 4g.

Duże wraithy dają ci 53g.

Male psy 4g.

Duży pies 53g.

Maly golem 23g.

Duzy golem ( NIE PRADAWNY Z BUFFEM ) - 53g.

Blue Buff - Zmniejsza cd i zwieksza reg. many ( zwykle oddajesz na jungli midowi mana , lub topowi ,zależy kto bardziej potrzebuję )

Red Buff - Spowalnia przeciwników ( w late oddajesz adc )

Mid - Gościu który ma za za zadanie rozwalic adc przykład - Zed / Fizz

Top - Tanky lub DPS przyklad : tank renekton , dps fiora.

2 Typ Mida - AOE DMG przyk. - Kennen

3 Typ mida - Rozwala APC - Veigar

ADC - Osoba ktora nawala z daleka i buduję się na dmg przykladowe itemy : WIdmowy tancerz , Ostrze nieskonczonosci , czarny tasak

Support - Osoba która stawia wardy , pomaga w zabójstwach ,chroni adc stawiajac wardy/utrudnia junglerowi slowem np. thresh z E

Jungle - Gosciu który gankuje linię i pomaga jej wygrać , czyści junglę .

Myślę ,że to ci wystarczy do 25lvl ,zeby byc ,, prossem ''

TheLanser_eune_115_0_logo.png

W tym sezonie mam zamiar mieć Platyna V minimum :-)

Na West Silver V ,ale jak ktoś grał to wie ,że na nordicu

,, zawyżone elo ''

Opublikowano

Czy ja go cokolwiek uczę ? Tylko mu podpowiadam ,ze jak gra gościem który kupuje wardy to niech lepiej umrze za kogoś :)

Powodzenia

Opublikowano

Hellfortum chyba trochę się namęczyła ale i tak nikt jeszcze nie odpowiedział jakich champow kupić za te 3620 rp i czy ktoś gra na nordicu i bym miał ochotę pogadać ze mną i trochę mi wytłumaczmy na bieżąco

Opublikowano

Szczerze, do 20 lvla nie masz czego się uczyć, graj tak jak chcesz - wyciągaj wnioski z tego jak grasz - w sensie - graj jak chcesz, ale ucz się sam z własnych błędów, potem możesz na przykład zacząć oglądać streamy gdzie nauczysz się farmić, niektóre taktyki i takie tam, nic nie musisz, ja na 30 lvlu nie wiedzialem co to farma, a aktualnie jestem w platynie
Kupuj championy w przecenie ktore ci sie podobaja, ( przecena jest 2 razy w tygodniu ) na przyklad zobaczysz jak ktos gra czyms, albo w rotacji ci sie spodobal to poczekaj na przecene i se kup, bo za RP naprawde ci sie nie oplaca bez przeceny kupowac

Opublikowano

Szukam jakiś fajnych champow razem do 3620 RP. Jak narazie mam 6 lvl i zacząłem grę i bardzo mi się podoba. Jak coś mam już Skanera(czy coś takiego ten skorpion) Ashe, Tristine, tego anioła w złotej zbroj i Amumu. Proszę tez o ogolene porady do gry.

Dzięki za like , pisałem to na szybko w 15 min ;D

PS. Jestem ON Heller - Ten :P

Czy ja go cokolwiek uczę ? Tylko mu podpowiadam ,ze jak gra gościem który kupuje wardy to niech lepiej umrze za kogoś :)

Powodzenia

Twierdzisz ,że potwierdzasz chłopakowi nie rozgarniającemu co to adc , apc , top , jungla co to support i co ma robić ? Jak już chcesz , bierz się za to porządnie ,a nie

,, ON STAWIA WARDY ''

Jakbyś tylko to robił by mi wykerowac gry w goldzie , posypaly ,by się reporty.

Hellfortum chyba trochę się namęczyła ale i tak nikt jeszcze nie odpowiedział jakich champow kupić za te 3620 rp i czy ktoś gra na nordicu i bym miał ochotę pogadać ze mną i trochę mi wytłumaczmy na bieżąco

Ja , mógłbym Ci chętnie pomóc ,tylko taki problem ,musiałbyś mi napisać na PW , swoje skype/ts3.. I nie zawsze w danych godzinach moge grać.

I napisałem ,kogo zalecam ci wybrać napiszę jeszcze raz bez opisu jak w poradniku.

Kha Zix

Fiora

Katarina

Diana

Fizz

Jak coś ominołem co wspomniałem w opisie to przepraszam.

TheLanser_eune_115_0_logo.png

W tym sezonie mam zamiar mieć Platyna V minimum :-)

Na West Silver V ,ale jak ktoś grał to wie ,że na nordicu

,, zawyżone elo ''

Opublikowano

Zapraszam do biblioteki, słowniki jezyka Polskiego czekają...

A tak to ci polecam Volibear'a :P

Do biblioteki to możesz sobie zapraszać. Nie mieszkałem nawet 1/4 mojego życia w Polsce wiec do dla mnie trudne dobrze i poprawnie pisać.

Opublikowano

Tak jak Ci pisali, nie kupuj champów za RP. Chyba, że już bardzo musisz to tylko z wyprzedaży, potem jak zobaczysz jaką wartość mają RP to pożałujesz, że wydałeś na champy.

Jak już musisz kupować to polecam Ahri

+sustain

+true dmg

+łatwa farma

+mobilna

+charm

+3 doskoki

Co do porad do gry: Farm farm farm ile się da, pomagaj innym liniom, nie obrażaj, jak masz 10:0 to oddawaj już kille, nie goń na siłę za killami bo możesz zginąć, kupuj wardy, pamiętaj o dobrych buildach. To taka mini podstawa, każdą rzecz z osobna weź na poważnie bo to są składniki na zwycięstwo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...