Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Fuzja Serwerów - FAQ

SmoKu™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

Na forum, coraz częściej pojawiają się pytania i problemy związane z Fuzją Serwerów.

Chciałbym więc przekazać to co wiem i to co może pomóc.

Jeśli uznacie poradnik za solidny, dobrym pomysłem byłoby odsyłanie do niego wszystkich osób pytających o to.

Ten TuT pełniłby rolę tematu zbiorczego.

A więc - ZACZYNAJMY !

8otuk5ovsw48.gif

KONFIGURACJA FUZJI SERWERÓW

25 serwerów zostanie połączonych w 5 nowych serwerów. Tylko jeden uniknie procesu połączenia z innymi.

• Solar(26) zmieni nazwę na Negros(50)
  • Monastyr(1),Feniks(2),Obsydian(3) zostaną połączone w nowy serwer Samos(51)
  • Twierdza(4),Astral(5),Grymuar(6),Almanach(7),Onyks(8) zostaną połączone w nowy serwer Etolin(52)
  • Candia(21),Orion(22),Kronos(23),Phantos(24),Syriusz(25) zostaną połączone w nowy serwerAndros(53)
  • Eteor(15),Serwandes(16),Elares(17),Phobos(18),Deimos(19),Endurion(20) zostaną połączone w nowy serwer Wetar(54)
  • Agronas(9),Gromo(10),Arkantes(11),Monolit(12),Exandros(13),Kirian(14) zostaną połączone w nowy serwer Diumar(55)

announcement_metin2_it_6c38a916ddc026e36

Ogólne

Które serwera podlegają fuzji?
Informacje o tym znajdują się w ogłoszeniu o fuzji w sekcji "Konfiguracja serwerów"
Ile serwerów będzie po dokonaniu fuzji?
Informacje o tym znajdują się w ogłoszeniu o fuzji w sekcji "Konfiguracja serwerów"
Czy są serwery, które nie będą podlegały fuzji?
Ile kanałów będzie dostępny nach serwerach po fuzji?
Każdy z nowo nazwanych serwerów będzie miał 6 kanałów.
Czy muszę potwierdzić swój adres e-mail? Nie mam niestety już dostępu do konta e-mail, które podałem/am podczas rejestracji.
Po fuzji wystarczy zalogować się na stronie Metin2 i ewentualnie przypisać swoje postacie nowym kontom (więcej na ten temat znajdziecie niżej). Potwierdzenie adresu e-mail NIE jest wymagane.
Do kogo mogę się zgłosić w razie wystąpienia problemów?
Zgłoś się do http://support.metin2.pl.

"Jeśli wysłaliście do nas (dramatyczne) zgłoszenie z prośbą o pomoc w odzyskaniu postaci usuniętej w procesie przypisywania do konta, to musicie uzbroić się w cierpliwość. Ilość oczekujących zgłoszeń w chwili obecnej przekracza nasze możliwości i ich obsługa przesuwa się w czasie.
Proszę nie panikować, na każde zgłoszenie otrzymacie odpowiedź."
Hasła/Postacie

Moje hasło nie działa po fuzji, nie mogę go zresetować ani użyć (zawierało w sobie nietypowe znaki z obcego alfabetu).
Niestety w takiej sytuacji pozostaje Wam wysłać zgłoszenie, poprzez formularz znajdujący się na stronie http://support.metin.pl. Musicie jednak wziąć pod uwagę, że tego typu zgłoszenia mają niższy priorytet niż zgłoszenia dotyczące np usuniętych postaci, po wysłaniu zgłoszenia pozostaje więc uzbroić się w cierpliwość i czekać na odpowiedź.
Dlaczego nie otrzymałem olejku do zmiany królestwa?
Wbrew wcześniejszym zapewnieniom, olejek jest doręczany na KAŻDĄ postać na danym koncie tylko w przypadku, gdy co najmniej jedna z nich została przeniesiona do innego królestwa.
Dlaczego moja nazwa postaci została zmieniona mimo, że miała wyższy poziom?
Jest to błąd techniczny, który pojawił się podczas fuzji serwerów, na który nie mieliśmy wpływu. W takiej sytuacji pozostaje TYLKO zmiana nazwy postaci przez gracza z wyższym poziomem.nego królestwa.

UWAGA

Ostatnimi czasy, administracja naprawiła takie błędy jak :

* Tworzenie nowych kont / Postaci

* Otrzymywanie Olejku Wygnania

Jeśli nastąpią jakieś zmiany, będę informował Was w tym temacie.

Porady skopiowane są z Forum Metin !

Nie przypisuję ich sobie !

Poradnik zrobiony z myślą o osobach, które nie potrafią szukać.

Źródła :

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

1.Taki temat już był.

2.Mniej więcej każdy o tym wie.

Zobacz ile osób zadaje tego typu pytania na forum.

Zresztą tak jak pisałem - Można to traktować jako temat zbiorczy,

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Bezsensowny tutek . Wszystko praktycznie żywcem ściągnięte z forum pl'a.

Dopisałem na końcu skąd i podałem źródło.

Jest to dla osób, którym nie chce się szukać i tyle.

Podzieliłem to inaczej.

Jesteś KidModem, to powinieneś zauważyć ile pytań tego typu przedziera się przez forum.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

Opublikowano

Zbędne jak ktoś gra na pl'u i o danej fuzji się chce dowiedzieć to wiadomo że wchodzi na główną stronę tej gry i tam później przenosi go do forum :) gdybyś coś jeszcze od siebie dodał byłoby spoko tak to lipa :)

Opublikowano

Zbędne jak ktoś gra na pl'u i o danej fuzji się chce dowiedzieć to wiadomo że wchodzi na główną stronę tej gry i tam później przenosi go do forum :) gdybyś coś jeszcze od siebie dodał byłoby spoko tak to lipa :)

Dobra Krystianku, jakbys aktywny był na forum to bys widział jak ludzie czytaja forum PLa ;)

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...