Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nie mogę grać w najnowsze gry. POMOCY!

dxy32

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam pewien problem ponieważ nie mogę grać w lepsze gry. Mianowicie zakupiłem grę Battlefield 4 i zainstalowałem na kompie ( origin ). Włączam i zaczynam grać. Wszystko szło normalnie bez lagów około 50-60 fps. Po kilku minutowej rozgrywce na ekranie zaczęły pojawiać się dziwne figury geometryczne ( trójkąty, kwadraty, równoległoboki ). Odświeżały się co około 2 - 3 sekund. Z każdą chwilą przybywało ich coraz więcej przez co nie dało się wcale grać.

Posiadam najnowszą wersję sterowników nVidia.

Specyfikacja mojego kompa

CPU: AMD Phenom II 4x 2.8 ghz

Ram: Kingstone 2x2 GB 800 Mhz DDR2

GPU: GF GTX 550 Ti

Dyski: SSD 64 GB

SATA 500GB

Proszę o szybką pomoc!

MsWr9Fv.gif

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok, tutaj dodaje screen z programu GPU-Z podczas gry w BF4 z pojawiającymi się artefaktami.

1383600966-U573188.gif

MsWr9Fv.gif

Nowicjusz
Opublikowano

Temperatuta nie wyglada na za wysoka co nie znaczy wcale ze to nie problem z karta... Najlepiej daj ss tych artefaktow

Opublikowano

Te pojawiające się rzeczy na ekranie to najprawdopodobniej artefakty. Pojawiają się dopiero po jakimś czasie bo karta się rozgrzewa i za pewne jest za wysoka temperatura. Dlatego najlepiej daj screana z temperaturami karty pod obciążeniem gdy artefakty zaczynają się pojawiać.

Opublikowano

Próbowałeś coś zmieniać w ustawieniach? Przypuszczam, że chodzi tu o spadek fps'ów (pojawianie się tych figur). xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...