Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Plugin WorldGuard Pomocy!

zzzxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Potrzebuje pomocy z pluginem WorldGuard. Proszę nie pisać żebym się odwołał do wujka Google bo już to robilem. Problem polega na tym że mam na tej samej mapie serwera 2 miasta. Gracze są podzieleni na 2 grupy ( 1 i 2). Chciałem zabezpieczyć oba miasta przed wtargnięciem obcej grupy. Dawałem flagę entry deny a później dodawałem grupę jako członkowie regionu. I tu się zaczyna problem. Mogą oni niszczyć region. Więc próbowałem dać flagę construct lub build lecz po ich zastosowaniu i kupnie działki gracze nie mogli jej niszczyć. Więc proszę o pomoc. Zależy mi na zabezpieczeniu miast przed obca grupa i przed niszczeniem a najbardziej do niszczenia swoich regionów

Opublikowano

Ustawiasz cuba na miasto.
Potem cuba na działke i dajesz takie komendy

/rg setparent <działka> <miasto>

/rg setpriority <działka> 10

sygnaturka2.png

Opublikowano

Mialem ten sam problem, rozwiazalem go w ten oto sposob.

1. Zaznacz rogi miasta WE po przekatnej.

2. wpisz //expand vert

3. potem //walls 1

4. //undo

5. /rg define scianamiasta1

I to samo z 2 miastem ;D

585051449511123978085.jpeg

Opublikowano

1. Usuń wszystkie cuby.

2. //wand

3. Zaznacz prawy i lewy róg i wpisz //expand 321321 321321 up

4. wpisz /rg define <nazwa>

5. wpisz /rg flag <nazwa> entry deny

I masz :)

I tak robisz z drugim.

#teams4bal

Opublikowano

Ale teraz jest problem ze mogą rozwalać(gracze) inne dzialki!!!

Jak wezmę entry to zablokuje wszystkim jak dodam grupę jako członków to oni rozwala miasto jak zablokuje build to wtedy na działkach nie mogą budowac

Czy jest jakiś inny sposób na dodanie grupy do entry bez dawania uprawnień na rozwalanie?

Opublikowano

Jest jakiś sposób na danie grupie mozliwosc wejscia na dzialke ale jej nie niszczenia. Bo to tak wygląda wchodzi grupa 1 na miasto i nie może go niszczyć i po kupnie dzialek tez nie może niszczyc bo ustawiona zostala flaga build deny. Co zrobić aby to działało jak na freebuildach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...