Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pytania nowicjusza.

xTreeemeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc od niedawna gram w tą cudowną grę, jaką jest Terraria i jak tylko dostanę pieniądze zamierzam ją kupić, więc proszę bez hejtów. :)

Mam parę pytań:

1. Jak "uruchomić" ten cały hardmode? Na wiki w większości wypadków jest napisane, że aby to lub tamto mieć trzeba mieć ten hardmode. Znalazłem coś, że trzeba dostać laleczkę Voodoo i wrzucić ją do lawy w tym biomie na samym dole, pokonać bossa i wtedy ten tryb się włączy - to prawda?

2. Jak łatwo znaleźć latające wyspy? Widziałem programik na tym forum o nazwie "MoreTerra", ale jest on chyba cheatem. Czy jakoś legalnie można znaleźć te wyspy?

3. Skąd wziąć obsidian?

4. Nie mam corruption u siebie na mapie, ale mam ten cały Crimson. Chciałbym pokonać Pożeracza Światów, ale nie wiem czy będzie on na tym biomie. I który jest lepszy, Corruption czy Crimson?

5. Najlepszymi skrzydłami na początek będą chyba Angel lub Demon Wings - różnią się czymś? Bo mam zamiar wybrać te Demona :)

6. Mam dwie fajne bronie na start (pokonałem jakiegoś bossa z kolegą, spawner znaleźliśmy w dungeonie):

Enchanted Sword - znalazłem w jaskini.

Bloody Butcher - ze sztabek z bossa zrobiłem sobie ten miecz.

I tu mam problem - Enchanted Sword strzela takimi fajnymi mniejszymi mieczykami i to się mocno przydaje, ale Bloody Butcher ma większe obrażania. Dodatkowo mam go z enchantem "Godly". ^-^ Który jest lepszy?

7. Chciałbym jakąś broń na odległość - co sądzicie o Minisharku? Widziałem na publicznym serwerze NPC'a, który go sprzedaje. Ten punkt podchodzi dodatkowo pod poprzedni, gdyż na odległość mam tyłko łuk, który jest beznadziejny.

8. http://terraria.gamepedia.com/Flails - bronie z tej kategorii wydają się naprawdę fajne, czy rzeczywiście takie są?

Za wszelkie odpowiedzi szczerze dziękuje, oczywiście za trud strzelę lajka lub dwa! :)

Opublikowano

1.Trzeba zabić "Wall of Flesh" czyli bossa w piekle.
2.W ciągu gry znajdziesz itemki takie jak "Gravity potion" i latasz tylko przy samej górze mapy od jednej strony do drugiej, łatwo je znaleźć.
3.Powstaje gdy woda zetknie się z lawą (nie można zalać piekła), kopie się to kilofem.
4.Lepszy na start jest crimson, bo zbrojka z crim jes lepsza, niż z corrupt, generuj nowe światy i znajdziesz corruption.
5.Najłatwiejszymi do zdobycia są angel, ale łatwo też zdobyć fairy wings, które są lepsze.
6.Zobacz czym bijesz szybciej i co bije mocniej.
7.Idź do crimsonu i zrób kilof ze sztabek z bossa, kop takie świecące kółka w podziemnym crimson, i zdobądź "Musket" lub inna broń to wtedy ten NPC przyjdzie, i tak minishark to najlepsza broń do trybu pre-hardmode.
8.Najsłabsze bronie z gry

Opublikowano

1. Prawidłowo wiesz jak to zrobić czyli trzeba Wall Of Flesh`a zabić , najlepiej zrób sobie platformę przez połowę piekła ( zależy jakie masz eq )

2. Tak jak wspomniał kolega wyżej -- Gravity potion , ewentualnie możesz strzelać z broni palnej w górę za pomocą naboi z meteorytu które odbijają się od wyspy jeżeli w nią trafisz

3. woda + lawa = obsydian ;)

4. Osobiście dla mnie oba biomy są tak samo dobre i nie ma potrzeby zmieniać światów

5. Te skrzydła mają takie same parametry oraz ich trudność w zrobieniu jest taka sama więc wybieraj które ci się bardziej podobają :P

6. To już zależy od ciebie , ale myślę że na początku powinieneś się skupić na DMG/speed atack , więc wybierz ten który ma więcej tych statystyk

7. Minishark nie jest najlepszą bronią pre-hardmode , moim zdaniem najlepszy jest Star Cannon ( standardowo 55 DMG ) , który robi się właśnie z minisharka , 5 gwiazdek i 20 sztabek meteorytu. Jeden minus to jest amunicja którą ciężko pozyskać , ale DMG to rewanżuje :p

8. Kompletnie się nie zgodzę że to są najgorsze bronie z gry , każdy lubi inną technikę walki i moim zdaniem nie wolno krytykować uzbrojenia innych. Sam na początku korzystałem z tego rodzaju broni , lecz gdy zdobyłem różdżki magia mnie tak pochłonęła że do dziś nimi się posługuję :P , ale często też używam Dao of Pow w którym się zakochałem :D

Jeżeli uważasz że mój film jest całkiem niezły to zostaw subka. To nic nie kosztuje a mnie motywuje do dalszej pracy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...