Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jak usunąć Windows 7

JONNY1999

Pytanie

Opublikowano

Ostatni wgrałem sobie system Windows 8 na partycje D (z sytemu windows 8 pisze mi C nie wiem jak to jest możliwe partycja ma dwie nazwy C i D) .Minoł miesiądz i system 7 stał się mi kompletnie niepotrzebny.

Chciałbym go usunąć tylko jak go sformatować i czy przypadkiem nie usunę tzw. partycji startowej

post-864340-0-88018300-1383572853_thumb.png

;):)

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie może bo to systemowa, dowolny linux live cd i skasować pod nim katalogi Windows oprucz katalogu BOOT

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

znowu PO CO GO PRZENOSIĆ ? przeszkadza w czymś, obydwa systemy go używają, ma być i tyle

chyba że zainstalujesz sobie bootloadera na małej partycji, usuniesz dla niej literę dysku i ukryjesz to ci zniknie

to byłoby rozwiazanie

Opublikowano

ej ale zuwazyliscie ze na tym obrazku dysk C (tam gdzie Windows 8)pisze rozruch a na D (tam gdzie Windows 7) nie ma czyli pliki rozruchowe się przeniosły ?

Opublikowano

znowu PO CO GO PRZENOSIĆ ? przeszkadza w czymś, obydwa systemy go używają, ma być i tyle

chyba że zainstalujesz sobie bootloadera na małej partycji, usuniesz dla niej literę dysku i ukryjesz to ci zniknie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nie bo po co, Windows sobie sam zmienia litery, pod jednym c jest c, pod drugim c jest d itp.

Ty chyba nie masz pojęcia co to partycja systemowa a co rozruchowa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...