Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Netia- Rozwiazanie umowy

Niecodzienny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, zawarlem umowe z netia. W pakiecie bylo 20 mb/s przez 6 m-cy za 1 zl, a 18 m-cy po 45 zl.

Pierwsze co sie dowiedzialem po paru dniach, to to, ze nie mamy odblokowanych portow i maxymalna predkosc lacza bedzie wynosic 13-14 mb/s. Pomyslalem " no dobra niech bedzie, i tak place narazie tylko 1 zlotowke "

6 m-cy juz minelo i przyszlo mi do zaplaty 45 zl, a pare tyg wczesniej sie dowiedzialem, ze porty zostaly juz odblokowane i w ich bazie mam neta 20 mb/s. A tak naprawde teraz mam jeszcze mniej bo mam 10 mb/s ... Nie zaplacilem rachunku ktory mi przyszedl, poniewaz w usludze ktora podpisalem jest 20 mb/s a nie 10 mb/s ;x. Pewnie zaraz mi zablokuja neta :D

Teraz pytanie do was. Chce rozwiazac umowe, poniewaz nie wywiazuja sie z tego co oferowali.

Czytalem regulamin i nic ciekawego w nim sie nie doczytalem. Oni nie wszystko pisza w tym regulaminie

Jesli bede chcial rozwiazac u mowe, oni mi napsza / powiedza, ze aby rozwiazac umowe musze zaplacic za reszte niezaplaconych miesiecy.

Co mam zrobic ? Cchce rozwiazac umowe bez zadnej kary. Nie wywiazuja sie z umowy wiec nie bede placil za chlam ... 45 zl za 10 mb/s ...

Ktos juz z was rozwiazywal umowe ? Macie jakies rady, wskazowki ?

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Te rozwiązanie umowy będzie z twojej winy i pewnie zapłacisz jakąś karę :<
Jest tak ponieważ oni piszą do 20mb/s, a nie oferują stałej prędkości 20mb/s tylko do, może nie raz od np. 10 mb/s :)

Opublikowano

w regulaminie powinieneś mieć jak to wygląda , ale z tego co wiem musisz płacić do końca nawet jak nie korzystasz.

r3ePj8E.png

Opublikowano

Ja mam 54mb/s na umowie, a w rzeczywistości pobiera mi się z prędkością maksymalnie 4mb/s (nawet jeżeli wysyła kilka tysięcy osób, a ja pobieram sam).

Z nimi nie wygrasz, bo wszystko mają tak napisane, że zawsze wyjdzie tak jak oni chcą.

Opublikowano

Wiesz dzwonić możesz. Najlepiej jakbyś sprawdził na umowie. Oni z reguły piszą DO 20mb, żeby później własnie nie było takich problemów. Zadzwoń też do nich i zapytaj się ile Twoje łącze może max wyciągnąć.

Jeżeli będzie pisać że 20mb, a nie Do 20mb no to warto przyjrzeć się temu bardziej na poważnie

snikersproject1.png
Opublikowano

Ja płacę 43zł za 1Mb, więc te Twoje 10MB to zajebista sprawa, a tak naprawdę potrzebujesz więcej? 1GB pobiera Ci się w 100 sekund, czyli niecałe 2 minuty.

Opublikowano

Ja płacę 43zł za 1Mb, więc te Twoje 10MB to zajebista sprawa, a tak naprawdę potrzebujesz więcej? 1GB pobiera Ci się w 100 sekund, czyli niecałe 2 minuty.

yyy Przy downloadzie 13 Mb/S 1 giga bedzie sie pobieralo wiecej niz 10 min ale nie wiecej niz 15 :D

1386175744-U112610.png
Opublikowano

yyy Przy downloadzie 13 Mb/S 1 giga bedzie sie pobieralo wiecej niz 10 min ale nie wiecej niz 15 :D

No to raz piszesz Mb a raz MB, a to jest różnica.

Kazdy wie, ze chodzi o MegaBity ;x

P.S MegaBajty sa mniejsze niz MegaBity

Chyba odwrotnie.

Opublikowano

Przejrzyj wszystkie umowy - czy nie ma nigdzie popularnego "do 20 mb's" jeżeli tak jest to jesteś w dupie.

Zapłacisz jakąś tam karę za rozwiązanie umowy przed terminem - nie wiem jaka tam jest kwota.

Opublikowano

Na umowie masz wszystko czarne na białym. Jeśli jest DO to już twój problem, bo przeoczyłeś, ale jeśli będzie stałe łącze a w praktyce wygląda to inaczej to już możesz ubiegać się o swoje prawa.

Opublikowano

sam mam Netie i chciałem rozwiązać z nimi umowę ale jedynie za opłatą 400 zł + z góry za (chyba) 3 miesiące. więc nie polecam. jedynie co możesz zrobić to albo im zapłacić albo mieć te 10mb/s.

Opublikowano

Na umowie masz wszystko czarne na białym. Jeśli jest DO to już twój problem, bo przeoczyłeś, ale jeśli będzie stałe łącze a w praktyce wygląda to inaczej to już możesz ubiegać się o swoje prawa.

Pisalem, ze jest stale lacze ...

Wiem, ze moge sie ubiegac o swoje prawa, ale co z tego jak oni mo wypierdola za kazdym razem jak bym nie pisal jakis paragraf ze i tak wyjdzie i tak wyjdzie ze mam zaplacic kare... Dlatego pytam sie co zrobic by ta kare ominac. Bo napewno jest sposob

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Ja płace za 4 Megabajty, (chociaż 1 MB to 1024 kb, a pobiera 400 Kb) 50 zeta, więc...

Jak masz MegaBajty to dzielisz przez 8 czyli 4096 / 8 = 512 gdzie te 512 to kilobajty/s ;)

Zle policzyles :) czyli masz neta 0.5 Mb/s

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Pisalem, ze jest stale lacze ...

Wiem, ze moge sie ubiegac o swoje prawa, ale co z tego jak oni mo wypierdola za kazdym razem jak bym nie pisal jakis paragraf ze i tak wyjdzie i tak wyjdzie ze mam zaplacic kare... Dlatego pytam sie co zrobic by ta kare ominac. Bo napewno jest sposob

Nie szukaj odpowiedzi tutaj, gdzie średnia wieku to 14 lat. Są przeróżne fora prawne, gdzie siedzą studenci prawa i prawnicy. Przedstaw sprawę tam, a na pewno dostaniesz fachową odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...