Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Pomysłów na skrypty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnimi czasy bawię się w pisanie skryptów i przyznam szczerze, że jest to całkiem fajne.

Niestety zanim umiałem je pisać w głowie kłębiło mi się mnóstwo pomysłów co i jak zrobić.

Teraz mam jedną wielką pustkę, umiem pisać a nie wiem co - tutaj zaczyna się prośba do was.

Piszcie co chcielibyście mieć na SV+Gildie+FB, za każdy fajny pomysł który wykorzystam dam lajka (albo i więcej jeśli tylko będę miał takową możliwość).

Najbardziej interesują mnie pomysły na eventy, ale obiecuję że przeczytam i odpowiem na każdą (prawie) sugestię, jeśli coś naprawdę mi się spodoba to jestem w stanie dać limit lajków przez tydzień:)

417711489342956987022.png

Opublikowano

Opieranie serwera na skryptach to głupota !

Weź sobie moją rade do serca i naucz się pisać w javie.

Opublikowano

Opieranie serwera na skryptach to głupota !

Weź sobie moją rade do serca i naucz się pisać w javie.

Ależ ja nigdzie nie pisałem, że opieram rozgrywkę na samych skryptach.

Ich mam zaledwie kilka i to pomniejszych.

Opublikowano

@Jodi

Dlaczego uważasz że pisanie opieranie serwera na skryptach to głupota? Według mnie (i nie tylko mnie) skrypty to przyszłość. O ile się nie mylę to twórca Ultimate Clans piszę właśnie silnik do MC opierający się na skryptach. Zajmują one o wiele mnie RAM'u na serwerze. Dzięki temu nie ma lagów... Java, hmmm. Po części masz rację. Jest sens uczyć się pisania np. pluginów, lecz nauka trwa kilka lat...

@Topic

Może skrypt na sojusz? W sensie między graczem/graczami. Sam mam takowy skrypty, ale zobaczę jak Ty sobie z tym poradzisz

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Ahh... Też miałem z kolegą taki problem tyle że nie miał pomysłu na plugin.

Napisz może taki plugin co jak zabijesz gracza respi się z niego zombi. =D

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

@Up

On mówi o skryptach, a nie o pluginach. W skrypcie można to zrobić za pomocą kilki linijek

I właśnie to mi się w skryptach podoba, są krótkie a treściwe i łatwe w konfiguracji.

Nie potrzeba do nich robić żadnych dodatkowych opcji jak "wyłącz", "włącz", "zreloaduj" bo to wszystko jest w skript.

Co do twojego pomysłu na sojusze.. Może być to trafny pomysł chociaż nie wiem czy warto na sv+gildie.

W każdym razie dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

<theBest>

Czekaj bo padne ze śmiechu...

Dzikosky pisze silnik to prawda. Ale w żadnym razie nie opiera się on na skryptach.

Po pierwsze skrypty są dobre tylko do małych zadan np: wyświetlania informacji.

Mają cholernie mało opcji.

BTW: Chce sie dowiedziec jakim cudem silnik zrobiony w javie ma się opierać na skryptach :G

A co do tematu: Proponuje Stworzyc Własny skrypt na sojusze ;3

Lub skryptu na gildie

Opublikowano

@UP

Ja także leje i kwiczę z twojej wypowiedzi.

Skrypty mają bardzo dużo zastosowań. Zauważ też, że plugin Skript jest cały czas rozwijany. Mało opcji? Zajrzyj do dokumentacji, nie ogarniesz nawet połowy. Każdy silnik może opierać się na "skryptach", ale na pewno nie z pluginu Skript. Jeżeli stworzy się własny silnik, obojętnie do czego to możesz zrobić taki system jaki ty chcesz. To, że craftbukkit, spigot czy kiedyś hey0 wykorzystują pluginy (ze względu na swoją prostotę połączenia "pluginu" z silnikiem) to nie oznacza, że nie można zrobić czegoś prostego - jak skrypty.

@Topic

Zrób ranking z systemem elo.

Opublikowano

<theBest>

Czekaj bo padne ze śmiechu...

Dzikosky pisze silnik to prawda. Ale w żadnym razie nie opiera się on na skryptach.

Po pierwsze skrypty są dobre tylko do małych zadan np: wyświetlania informacji.

Mają cholernie mało opcji.

BTW: Chce sie dowiedziec jakim cudem silnik zrobiony w javie ma się opierać na skryptach :G

A co do tematu: Proponuje Stworzyc Własny skrypt na sojusze ;3

Lub skryptu na gildie

Gildie i sojusze już mam.

@UP

Ja także leje i kwiczę z twojej wypowiedzi.

Skrypty mają bardzo dużo zastosowań. Zauważ też, że plugin Skript jest cały czas rozwijany. Mało opcji? Zajrzyj do dokumentacji, nie ogarniesz nawet połowy. Każdy silnik może opierać się na "skryptach", ale na pewno nie z pluginu Skript. Jeżeli stworzy się własny silnik, obojętnie do czego to możesz zrobić taki system jaki ty chcesz. To, że craftbukkit, spigot czy kiedyś hey0 wykorzystują pluginy (ze względu na swoją prostotę połączenia "pluginu" z silnikiem) to nie oznacza, że nie można zrobić czegoś prostego - jak skrypty.

@Topic

Zrób ranking z systemem elo.

Ranking elo również mam.

Tak myślę i myślę i wymyślić nic nie mogę.

Jakby ktoś miał fajny pomysł ze skryptem na eventy to bym był bardzo wdzięczny, tych nie mam wcale a wiadomo że jakoś rozgrywkę urozmaicić trzeba.

Za każdy post postaram się walnąć lajka (o ile limit nie wybije).

Opublikowano

I tutaj kolego sie mylisz Dzikoysk pisze silnik opierajacy sie na skryptach poniewaz z nim gadam i sam mi to mówił :)

Jeżeli pomogłem , liczę na like ;)

Serwer TheWalls: >>>Klik<<<

Opublikowano

Zrób aby zbroje, można było mieć od np. 6 lvlu.

Jest exp ze stone, więc wystarczy poświęcić 30 sekund na kopanie i level będzie.

Dziękuję za sugestię ale nie skorzystam, najbardziej interesują mnie w tej chwili pomysły na eventy.

Jeśli masz jeszcze coś ciekawego w głowie to możesz napisać mi prywatną wiadomość - na pewno przeczytam.

Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie.

Opublikowano

zrob ze jezeli gracz ginie to na jego miejsce pojawia sie zombie tam gdzie zninal !

Serwer PvP: garnizon.maxc.pl Zapraszamy -> 25/40

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...