Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile RAM dokupić.?

MultiArraf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,otóż mam problem z komputerem chciałbym go nieco przyśpieszyć gdyż komputer jest stary ma tylko 512MB RAM,chciałbym dokupić do niego 1GB i mam delemat kupić 2x512MB czy 1 kość 1GB.W płycie głównej mam 3 sloty z czego 1 jest zajęta przez 512MB.Mam do was pytanie czy nie będzie żadnych nie stabilności w systemie czy coś .Dokupując 1Gb miałbym 1.5GB RAM.

Opublikowano

Zapewne masz ramy ddr , a te są drogie i nieopłacalne.

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Ja na allegro kupiłem 512MB DDR za nie całe 13zł z dostawą. Oczywiście używana :)

Kup sobie 2x512mb ram ;)

gra.png

Opublikowano

Witam,znam wszystkie dane o mojej pamięci RAM. 400MHz,PC-3200.Producent KINGSTON. Mam pytanie czy jest jakaś różnica między 2 kościami ram po 512MB czy 1 kość 1GB ?

Opublikowano

W dual-channel pracują minimalnie szybciej , ale jeśli masz miejsce to bierz 2x512mb

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...