Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Języki

Pewexoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema (niewiedziałem jak nazwać temat na sam początek)!

Chciałbym sobie zmienić nazwy itemów na angielski (mam full polska wersje) bez zmiany ścieżki dźwiękowej (głosy postaci, komentator)

Jeżeli się tak da proszę napisać jak to zrobić.

Jeżeli nie da się zmienić tylko nazwy przedmiotów, bo trzeba zmienić wszystkie napisy to też napiszcie.

Niezrozumiale napisane? Napisz

Pozdro daje like!

Opublikowano

Tylko czmu na tym pieprzonym forum nie czyta polskich znaków tylko jakieś gówna typu ± wiem że można sie rozczytać ale to jest tak wkurwiające też tak macie?

Opublikowano

Tylko czmu na tym pieprzonym forum nie czyta polskich znaków tylko jakieś gówna typu ± wiem że można sie rozczytać ale to jest tak wkurwiające też tak macie?

Tak, też tak mam.

8372383248.png
Opublikowano

Pozwoliłem sobie skopiować treść:

Witam. Od jakiegoś czasu na forum padały pytania, jak mieć wersję językową kinową - czyli angielski głos postaci itp. a polskie nazwy skilli i przedmiotów.

1.Najpier musimy posiadać na komputerze dwie wersje językowe. Polską i angielską. Aby ją; zmienić wchodzimy na ekran startowy i w dolnym lewym rogu klikamy: "Zmień region" a następnie "Wybierz język" i instalujemy wersję, której nie posiadamy. Ściąganie plików może chwilę potrwać.

2.Otwieramy folder gdzie mamy zapisaną grę.
Ścieżka pliku który nas interesuje wygląda teraz mniej więcej tak:
Riot Games\League of Legends\rads\projects\lol_game_client_pl_pl\manage dfiles\0.0.0.47\Data\Menu
(to w jakim pliku znajdziemy ten plik zmienia się; wraz z update)

Nazwa naszego pliku brzmi: fontconfig_pl_PL.txt

3. Teraz otwieramy plik z angielską wersją:
Riot Games\League of Legends\rads\projects\lol_game_client_en_gb\manage dfiles\0.0.0.58\Data\Menu
(to w jakim pliku znajdziemy ten plik zmienia się; wraz z update)

Wklejamy nasz plik z wersji polskiej i zamieniamy jego nazwę; na taką - fontconfig_en_GB.txt - czyli zamieniamy nazwami pliki.

(!!!) Warto zrobić wcześniej kopię zapasową tych plików!

4. Ponownie na ekranie startowym zmieniamy wersję gry.

W MENU przywitają nasz angielskie głosy, angielskie napisy w sklepie itp.

To co osiągnęliśmy to angielskie głosy postaci i polskie nazwy przedmiotów oraz skilli naszych bohaterów.

WAŻNA UWAGA!

Po każdym update musimy wykonywać akcje przedstawione w tym poradniku na nowo!

Pozdrawiam xKmN.
Opublikowano

Bo chcesz na kodowaniu ISO-8859-1 mieć polskie znaki?

CqAuvN7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...