Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Olimpiada informatyczna :P

cxxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaaa. Słuchajcie, nauczycielka wyznaczyła mnie do olimpiady informatycznej. Wszystko spoczko. Wiem, że muszę pouczyć się tam w Excelu, etc, bo nigdy z tego nie korzystałem, trochę teorii, etc.

Ale ważne dla mnie są te algorytmy, o co w tym czymś chodzi? Powiem tyle - pewnie wiem, ale nigdy nie uczyłem się niczego tak, aby nazywać rzeczy, a tak aby umieć coś zrobić.

I np. zadanie typu:

"Wygeneruj losowo n liczb z przedziału <1,100>, wyświetl wygenerowane liczby, oblicz sumę tych liczb, oraz podaj ilość liczb większych od 50. Rozwiązanie należy zapisać na pulpicie w katalogu TwojeImię_TwojeNazwisko pod nazwą Zadanie3."

Dodatkowo, w regulaminie pisze, że wymagają: ""jednego z języków programowania do rozwiązywania provlemów algorytmiczno-programistycznych" - PHP się nada?

Pozdrówki :D

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...