Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka płyta lepsza?

jozson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo!

Powiedzcie mi która płyta lepsza do i5 4670k

Msi z87-g43 , Msi z87-g45 gaming czy Gigabyte GA-Z87X-D3H

Chyba że ktoś poleci mi inną lepszą płytę.

Jeśli ktoś ma powiedzieć że np. msi z87-g43 jest lepsze bo tak to niech nie pisze, chciałbym wiedzieć czym jest lepsza.

Opublikowano

Gaming.

Ja i surasmen ją mamy. On 4770k na 4.6GHz, a ja 4670k na 4.5GHz zrobiliśmy. Żadnych problemów, wszystko działa jak należy.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Może dlatego, że jest tańsza, a ma prawie ten sam potencjał OC. Jeśli nie jestes super zaawansowanym użytkownikiem, to weź g43. Podaj resztę sprzętu.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

ona bd dobrze dzialac bo pare lat temu mialem radeona i to byl taki szajs ze szkoda gadac

Będzie działać. A co było z tamtym Radeonem nie tak?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

jak kiedys mialem nvidie 5700fx i mi padla to potem miale radeona 9200 to nawet cs lagowal a gta to porazka

a jaki zasilacz do tego 600?

Opublikowano

jak kiedys mialem nvidie 5700fx i mi padla to potem miale radeona 9200 to nawet cs lagowal a gta to porazka

a jaki zasilacz do tego 600?

To były lata świetlne temu.

Proponuję jednak 3570k+G45 a dołożyć ile wlezie do 280X.

Jak składasz cały zestaw, to może podaj budżet, a dostaniesz już gotowy link ;).

Opublikowano

Mam pytanie : czy będziesz podkręcał ?

Bo bierzesz płyty do OC , ale nigdzie nie piszesz że będziesz robił Spore OC

Do OC dla przeciętnego "kowalskiego " wystarczy MSI B85-G43 , gdzie ta i5 idzie mi na 4,5Ghz :)

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...