Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer do gier +/- 2000 zł

jozson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Mam zamiar kupować nowy komputer.

Budżet wynosi na pewno 2000 zł mogę dorzucić ale max 1000 zł.

Komputer bd służył głównie do gier, ale nie tylko (wiadomo szkoła itd)

Co do OC na pewno ale to raczej w przyszłości.

No więc tak na razie mam napęd.

Procek: myślę nad intelem i5 4670k (chyba że macie jakiś lepszy od tego z i5), AMD odpada nie te czasy, a na i7 raczej nie opyla się pieniążków wydawać bo dużej różnic nie ma.

Chłodzenie: Jeśli OC to na pewno inne ni BOX co nie?

Płyta: MSI Z87-G45 Gaming (Nie wiem czy to się nadaje, jestem trochę zielony)

Zasilacz: nie wiem

Dyski:

Jeden SSD na pewno gdzieś 120 GB

Jeden HDD gdzieś 1 TB/ 2 TB

CPU

Kompletnie nie wiem. Naczytałem że Radeon lepszy, ale miałem już nVidie i byłem zadowolony. Miałem kiedyś redeona i to był taki szajs że szkoda gadać. Więc nie mam pojęcia.

Obudowa:

chyba zostanie stara ale jeśli nie to sobie dokupię.

No więc tak jeśli jest jakiś lepszy procek od tego co podałem to bym wolał lepszy.

Grafika nie taka za 2 koła bo nie wiem ile ojciec dorzuci.

Z góry dziękuje

Opublikowano

A musi być ten SSD? Bo jeszcze nie ma ani karty graficznej, ani chłodzenia procesora a już mam 2,7k cenę. Ta płyta główna jest bardzo dobra (sam posiadam i polecam) ale ciężko będzie ją upchnąć w zestawie do 3k.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=79557&s=77578&s=54407&s=77392&s=79260&s=69522&s=75422&s=79677&s=77565

Bez SSD i z tańszą (ale nadal dobrą) MOBO, 3,1k.

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

momencik płyta i procek jest opcja za 1,4 k a ci wyszło z dyskiem 2,7 lol

SSd nie musi by później dokupię

w zasadzie licz bo na razie moge jechac na grafie zintegrowanej bo i tak jak bd miec tego kompa to se kupie lada miesiąc

Sory ale nie wiem czemu małe Ć mi nie wchodzi nie wiem.

Opublikowano

Tylko że komputer to nie sama płyta i procek... RAM to ok. 300zł, zasilacz ok. 250zł, dysk HDD 230zł, obudowa 150zł... Moją propozycję masz w poprzednim poście. Za tą kasę raczej niczego lepszego nie dostaniesz.

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

Po co mam Ci wyliczać? zobacz sobie ten link który wrzuciłem, tam masz wszystkie podzespoły i ich cenę.

Opublikowano

GPU to w zasadzie moge później dokupic

moment gdzie ten link

dobra jest

Napęd miałem.

Bez grafy mi wyszło wszystko 2418 zł a z grafą 3200zł

wszystko to co bym chciał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...