Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Maxowanie skilli na Zedzie (Przeczytaj opis)

Piekurz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak jak w temacie . W jakiej kolejności maxować skille na zedzie ? I jeszcze czy opłaca się kupować na zedzie botrka jeśli się zapomina go użyć? I jak się do niego przyzwyczaić żeby go używać? I jeszcze jedno czy opłaca się mieć na zedzie smartcasty czy nie?

Opublikowano

Pewnie, że się opłaca grać na smart castach. Dużo szybsze combo, lepszy escape.

Ustaw sobie na smart cascie używanie itemów. Następnie ustaw sobie botrka np. na 2, najedź na przeciwnika myszką, i wciśnij 2.

Maxuj Q.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Pewnie, że się opłaca grać na smart castach. Dużo szybsze combo, lepszy escape.

Ustaw sobie na smart cascie używanie itemów. Następnie ustaw sobie botrka np. na 2, najedź na przeciwnika myszką, i wciśnij 2.

Maxuj Q.

Maxuj Q...nonsens :D

R>E>W>Q .

Opublikowano

Oczywiście maksujesz Q, pana wyżej nie słuchaj, bo chce cie strollować. Nie ma żadnej innej opcji, niezależnie od przeciwników.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

@up2

typowy brąz ;)

Maxowanie to :

R>Q>E>W

botrk to na niego core

i tak używaj smart castów

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Pany "brązy" się wypowiedziały -.- E maxuje się tylko jak jest łatwa linia Q to taka typowo harras linia ,gdzie zbytnio nie ma zabijania. Skill order na łatwą linie to R>E>Q>W na trudną R>Q>E>W. Co do botrk to jest już wyżej wyjaśnione

Opublikowano

R>Q>E>W

BOTRK to core dla niego, nie możesz go nie mieć a tym bardziej musisz go używać.

Ustaw sobie smartcasty

Nie polecam maxowania E, o wiele lepiej gra się z wymaxowanym Q rzucając je razem z cieniem, polecam :P

Opublikowano

To zależy czy przegrywam linie, ale często maxuje Q.

BotRK to core na zeda i grając nim przyzwyczaisz sie.

Smartcasty tutaj już są niezbędne bo takie combo bez smartcastów zrobisz w 3/4 sekundy a ze smartcastami to 1,5 sekundy góra.

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

Smartcasty są bardzo przydatne, szczególnie u takich postaci jak Ryze, Lux czy właśnie Zed.

Combo wykonasz o wiele szybciej, co nieraz uratuje Ci dupę.

Z początku ciężko się przyzwyczaić, ale po zagraniu ok. 10 gier poczujesz różnicę.

Z tym używaniem BotRK jak i innych itemów też kiedyś miałem problemy, zapominałem o nich i ginąłem jak debil, potem przypominając sobie że miałem np. Zhonyię.

Czasem pod wpływem emocji jak bijesz się z kimś 1v1 można zapomnieć o użyciu itemów, ale po pewnym czasie będziesz robił to automatycznie, tak jak ze zwykłymi skillami.

Na itemy też polecam ustawić smartcasty.

Maxowanie skilli na Zedzie podali wyżej.

Game Over

Opublikowano

Q dostało teraz nerwa, więc już nie wiem czy się tak opłaca . Mi się osobiście lepiej farmi z E . Dlaczego ?

• Łatwiejsza Farma pod wierzą
  • Daje większego slow'a . Przydatne na pierwszych poziomach :)
Opublikowano

@UP. jak farmisz z W czyli cienia to jestes op xD ja osobiscie maxuje Q jesli gra jest typowo pod harras na linii albo E jezeli lane jest latwy

Literówka ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...