Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki Komputer do Minecrafta na 90-100 fps ?

Gość Husken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć, jakie parametry powinien mieć mój komputer,aby mieć w minecrafcie 90-100 fps'ów?

Mój budżet: 600-700 zł (troche skromny, ale jakiś jest :D)

Z góry dzieki.

Opublikowano

Z tym budżetem to nic nie zdziałasz, podaj specyfikacje twojego aktualnego PC, może uda się go zmodernizować.

A ile musiałbym mieć hajsu, a bym mógł coś "zdziałać"?

Opublikowano

maciek ja za taką sumę kupiłem laptopa którego mam obecnie , przy normalnych ustawieniach stabilne 60 przecież więcej nie trzeba , a jak już to nie kupować złożonego kompa tylko samemu złożyć , taniej wyjdzie , też możesz pozmieniać parę rzeczy , ale jak chcesz dobrego minecrafta to najpierw zadbaj o dobrego procka ( procesor ) i karte graficzną , RAM nie jest najważniejszy chociaż niektórzy nieznający się tak twierdzą.

Opublikowano

Dokładnie.

Ciężko bedzie z tym budżetem zakupic kompa do MC.

MC zżera duzo procka, nastepnie karte graf i ram.

Jak podasz jakie masz teraz parametry to.postaramy sie cos zdziałać ;)

xBeskid - wyprzedziłeś mnie :(

gra.png

Opublikowano

90-100 fps

, a 60 fps to drobna różnica. Tak naprawdę można pokusić się o starą konfigurację, może używaną. E4300, robisz OC do 3.1 GHz z 1.8GHz (naprawdę dobrze się kręci) + dobry cooler i karta graficzna (jakiś radek może?), 3 Gigsy ramu i XP powinny zdziałać tu 90-120 fps. Tylko to nie będzie komputer do nagrywania ani niczego takiego.
Opublikowano

Za 1,500zł na średnich-wysokich w bf3 można grać. Podaj specyfikacje swojego kompa. Sprawdzimy co da się zrobić.

76561198122231440.png

Opublikowano

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

ta 280stka do d... jest, chłopak się za prąd nie wypłaci xD

@up

nisko budżetowy komp chociaż bo2 na wysokich działa ;d

Opublikowano

Dokładnie.

Ciężko bedzie z tym budżetem zakupic kompa do MC.

MC zżera duzo procka, nastepnie karte graf i ram.

Jak podasz jakie masz teraz parametry to.postaramy sie cos zdziałać ;)

xBeskid - wyprzedziłeś mnie :(

Mój Komputer to kupa złomu, nawet strony mi sie zcinaja :/ :

• Procesor: Intel Pentium 4 1,5 GHz
  • Płyta główna: Abit BW7
  • Dysk twardy: Maxtor Diamond Max 40 GB 7200 RPM 2 MB Cache
  • Karta graficzna: NVidia GeForce 2 MX 200 32MB
  • RAM: 768MB
  • Zasilacz: Modecom 350 W
  • Napęd: DVD LG
  • Napęd FDD: Tak
  • Karta sieciowa
  • Dodatkowy kontroler portów USB 2.0
  • Karta dźwiękowa: zintegrowana z płytą główną
Opublikowano
http://tablica.pl/oferta/komputer-c2q-q6600-4gb-320gb-hdd-9800gtx-500w-ID3X3RF.html#710b5c7737

bedziesz mógł rozbudowac do 8 gb , wlorzyc tam kiedys 4 jajowy procesor i zmienic zasilacz na corsaira 450 w .

A Quad to co to jest, dwujajowiec ? : >

Po wymianie zasilacza zestaw w porządku z używek, z nówek nic nie złożysz w tym budżecie.

Opublikowano

łoooo nie zauwarzylem myslalem ze sa tam 2 rdzenie :D na tym z tablicy pograsz w bf 3 na medium :D albo i wiecej.. a minecraft bedzie zayebiscie dzialal

Opublikowano

Mnie ciekawi poco ci 90,100 fps'ow wystarczy 70,60 różnicy nie poczujesz. Jak ludzkie oko widzi 25 klatek więc ...

Pomogłem?! Daj Lubie To!

Opublikowano

Mnie ciekawi poco ci 90,100 fps'ow wystarczy 70,60 różnicy nie poczujesz. Jak ludzkie oko widzi 25 klatek więc ...

To pograj najpierw przy 25FPS, potem przy 60, browar dla Ciebie, jak nie zauważysz różnicy ;).

Ten z tablicy to całkiem opłacalna jednostka, jeśli autor wymieni zasilacz na Corisar VS-450. Tyle, że za 800zł widziałem niedawno lepsze z Athlonem II x4 i 4890 na pokładzie.

Opublikowano

ja chyba też widziałem .. zaraz znajdę

hmm komputer z i5 za tyle ...

http://sprzedajemy.pl/komputer-stacjonarny-intel-core-i5,5947092
http://tablica.pl/oferta/dysk-1-5-tb-ram-4-gb-grafika-geforce-navidia-9800-gt-win-xp-ID3I4wN.html#d03a87c163

<------ nie wiem jaki procesor ;/

http://tablica.pl/oferta/sprzedam-komputer-ID3VoUR.html#b58776545

c niema dysku :D jednak jak by się wytargował z 50 zł i dołożył 50 zł to by sobie kupił dysk jakiś

jednak i tak polecam tamten sprzęt ponieważ tylko wymienia zasilacz i może dołożyć ramu 4 gb ale zastanawia mnie ten z i5 ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...