Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z kartą graficzną laptop.

Shiniox

Pytanie

Opublikowano

Siema. Mam problem z kartą graficzną w laptopie.

W everescie nie wykrywa wgle grafki, w menedżerze urządzen wyskakuje takie cos :

system windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (kod 43)

Grafika to 9600GS.

Problem jest taki, że na ekranie w laptopie nie ma obrazu, ale jak podlacze przez VGA do innego monitora od pc, to wszystko dziala, mogę grać w tibię, pc normalnie sie odpala itd

O co chodzi ?

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrób reinstall sterów, z czyszczeniem rejestru albo przywracanie systemu do momentu w którym ekran ci działał (chyba ze to było dawno temu).

@podaj model laptopa

09071535498836998897.png

Opublikowano

Ref.

Aktualnie czasem w laptopie przez chwilę mam obraz. Wtf ?

Czasem sie wlaczy, pokaze sie pulpit i scina, a czasem moge z 2h na nim cos robic.

Wczoraj dzialal, ale poszedlem zw, wrocilem - i ekran sie zagasil i juz po ruszeniu myszka ekran byl caly bialy.

?

Opublikowano

Nie wiem. Nie spotkałem się szczerze nigdy z takim problemem. Może napisz do supportu albo do serwisu idź i zapytaj się o rade, może kiedys juz cos takiego mieli. Bo wymiana tej karty jest totalnie nieopłacalna, zresztą jak wymienianie czegokolwiek w laptopie.

09071535498836998897.png

Opublikowano

lenovo y530.

Reinstalowalem sterowniki, wgrywalem starsze itd, nic nie pomaga.

Laptop był w serwisie bo na początku padła matryca, została ona wymieniona, ale obrazu w laptopie dalej nie ma, a jest tylko na zewnetrznym monitorze.

Czy karta graficzna jest uszkodzona ?

Opublikowano

Z tego co czytałem, i to głównie problem kart tej serii, to wina zimnych lutów. Jedni mówią, że można wsadzić do mikrofalówki, ale osobiście nie polecam, szczególnie że z tego co widze, jest na gwarancji?

Zastanawia mnie jeden fakt, że monitor w laptopie nie pokazuje obrazu, a na zewnętrznym pokazuje... Może uszkodzony jest port na graficznej który łączy się z monitorem od laptopa.

Pytanko, masz go na gwarancji?

09071535498836998897.png

Opublikowano

Z tego co czytałem, i to głównie problem kart tej serii, to wina zimnych lutów. Jedni mówią, że można wsadzić do mikrofalówki, ale osobiście nie polecam, szczególnie że z tego co widze, jest na gwarancji?

Zastanawia mnie jeden fakt, że monitor w laptopie nie pokazuje obrazu, a na zewnętrznym pokazuje... Może uszkodzony jest port na graficznej który łączy się z monitorem od laptopa.

Pytanko, masz go na gwarancji?

Nie. Nie jest na gwarancji.

Na zewnetrznym monitorze działa, ale też nie do końca tak jak powinna. Czasem w grze pojawią się jakieś minimalne pasy (ogólnie ciężko zauważalne), no i ogólnie problem z tym, że nie wykrywa mi tej grafiki, nie mogę wejść nawet w panel sterowania Nvidia. Ale to bardzo rzadko coś takiego się w grach dzieje, i czasem nic takiego nie występuje np przez 4h gry, a gry ją zresetuję to już tak, no i ponowny reset znowu to naprawia, więc nie wiem.

Opublikowano

To na 100% zimne luty, ta seria kart tak ma. Jak chcesz to zrobic porzadnie to musisz znalezc pewny serwis ktory wykona reballing grafiki. Mozesz tez samemu sprobowac ja upiec ale to nie jest 100% gwarancja ze bedzie dzialac poprawnie przez dlugi czas.

Ale sprawdzałem na drugiej nowej 100% sprawnej identycznej karcie graficznej i było tak samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...