Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Terraria][1.2]Nowe NPC cz.1

Jackass-ORGINAL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszym z nowych NPC jest Steampunker NPC_178.png

Pojawia się w naszym domku gdy zabijemy jakiegokolwiek bossa HardMode`owego i oczywiście zrobimy mu miejsce :P

Sprzedaje on przedmioty takie jak :

- Clentaminator Item_779.png ( 2PlatinumCoin_Small.png )

- JetpackItem_748.png ( 40GoldCoin_Small.png )

- Green SolutionItem_780.png ( 25SilverCoin_Small.png ) - ( są też inne kolory )

- TeleporterItem_1263.png ( 2GoldCoin_Small.png 50SilverCoin_Small.png )

- CogItem_1344.png ( 7SilverCoin_Small.png )

- Blend-O-MaticItem_995.png ( 10GoldCoin_Small.png )

Drugim NPC jest Dye Trader NPC_207.png

Pojawia się on gdy gracz będzie miał jakikolwiek materiał na barwnik.

- Silver DyeSilver_Dye_Icon.png ( 1GoldCoin_Small.png )

- Dye VatDye_Vat.png ( 5GoldCoin_Small.png )

Trzecim naszym NPC jest Party Girl NPC_208.png

Pojawia się ona gdy w domku będzie już 6 innych NPC. Jej szansa na pojawienie wynosi 2% każdego nowego Terrariowego dnia.

Sprzedaje ona przedmioty takie jak :

- Confetti GunConfetti_gun.png ( 1SilverCoin_Small.png )

- Smoke BombSBT.jpg ( xx )

- Bubble MachineBubble_Machine.png ( 4GoldCoin_Small.png )

- ConfettiConfetti.png ( 1SilverCoin_Small.png )

- Po odblokwaniu HardMode sprzedaje również rakiety w 4 kolorach ( czerwonym , żółtym , niebieskim i zielonym )Blue_rocket.png ( 15SilverCoin_Small.png )

Ostatnim NPC w tej części poradnika jest Pirate NPC_229.png

Pojawia się on po pokonaniu armii piratów.

- CannonItem_928.png ( 25GoldCoin_Small.png )

- Bunny CannonItem_1337.png ( 50GoldCoin_Small.png ) - możliwość zakupu po zabiciu królika zwykłym Cannon`em

- CannonballItem_929.png ( 15SilverCoin_Small.png )

- Explosive BunnyItem_1338.png ( 35SilverCoin_Small.png ) - możliwość zakupu po użyciu Bunny Cannon

- Parrot CrackerItem_1180.png ( 3PlatinumCoin_Small.png 75GoldCoin_Small.png ) - możliwość zakupu gdy Pirate znajduję się w biomie oceanicznym

PS : Następna część poradnika za jakiś czas , nie opisywałem ubranek które sprzedają NPC bo jest ich całe mnóstwo i możliwe do zakupu są w Halloween , a później prawdopodobnie zostaną usunięte.

Jeżeli uważasz że mój film jest całkiem niezły to zostaw subka. To nic nie kosztuje a mnie motywuje do dalszej pracy :)

Opublikowano

Nie lepiej przygotować sobie temat na od razu cały poradnik, po co tworzyć nwoy temat specjalnie dla części 2. Ale dobra, lajk. Mam też pytanie, a mianowicie kiedy piraci mnie odwiedzą?

finalrender.png

Opublikowano

Nie lepiej przygotować sobie temat na od razu cały poradnik, po co tworzyć nwoy temat specjalnie dla części 2. Ale dobra, lajk. Mam też pytanie, a mianowicie kiedy piraci mnie odwiedzą?

Armia piratów może przyzwać się w każdej chwili tak jak armia goblinów. Jeżeli długo czekasz i nie możesz już wytrzymać z niecierpliwości to udaj się do biomu oceanicznego i bij tam potwory , jest ok 1% szans że wypadnie ci z nich mapka Item_1315.png , którą możesz przyzwać legion :D

Jeżeli uważasz że mój film jest całkiem niezły to zostaw subka. To nic nie kosztuje a mnie motywuje do dalszej pracy :)

Opublikowano

Czy zostało to też dodane na PS3 ;)?

Chwilowo nie , ale myślę że w niedługim czasie to nastąpi , lecz wersja konsolowa będzie jak zawszę minimalniej lepiej zrobiona ( np. arch potwory i pety atakujące przeciwników ).

Opublikowano

Steampunker sprzedaje jeszcze inne Solutions: Blue, DarkBlue i inne ,następnym razem lepiej się doinformuj .

przeczytaj dokładnie zanim coś napiszesz <_< , po co miałem wypisywać wszystkie kolory i zapychać niepotrzebnie temat , dodałem że są inne kolory ale i tak jest to zbedne bo kazdy Solution kosztuje tyle samo. To tak jakbym przy painterze ( pojawi się w 2 części poradnika ) wymienił wszystkie kolory farb i ponapychał temat grafikami :/

Opublikowano

przeczytaj dokładnie zanim coś napiszesz <_< , po co miałem wypisywać wszystkie kolory i zapychać niepotrzebnie temat , dodałem że są inne kolory ale i tak jest to zbedne bo kazdy Solution kosztuje tyle samo. To tak jakbym przy painterze ( pojawi się w 2 części poradnika ) wymienił wszystkie kolory farb i ponapychał temat grafikami :/

Może tyle samo kosztują ale maja różny "efekt" na świat , jak robisz tuta to porządnie.

Opublikowano

Może tyle samo kosztują ale maja różny "efekt" na świat , jak robisz tuta to porządnie.

To jest ogólny TuT o nowych npc , a nie szczegółowy TuT o jednym z nich , więc dodawanie wszystkiego bardzo dokładnie jest zbędę. Standardowo w grze Green Solution , a inne kolory są do odblokowania po ukończeniu pewnych czynności , który mogą być niespodzianką ;)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Terraria][1.2]Nowe NPC cz.1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...