Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skupowanie golda, ceny w USD?

Grzes111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegoś czasu zastanawiam się czy by nie spróbować i skupić gold na forum a później opchać go za więcej gdzie innej, np. allegro, i tu pojawiają się pytania:

1. Jakie są ceny skupu golda? ciężko mi samemu określić, gdyż sprzedawcy na forach wystawiają cenniki w zakresie 0.01-0.10 USD/M mówiąc iż zależy to od stanu rynku i ilości golda jaką ktoś mu oferuje. Wiem że tak jest ale mnie interesuje cena na dzisiaj, ten tydzień. Nie chciałbym wyjść na debila oferując komuś 0.01 usd/m jak gdzie indziej może sprzedać za więcej, również nie chciałbym przepłacić za dużo.

2. Czy ktoś z was tego próbował? ile można zarobić dziennie? na jednym forum Polak skupował gold i pisał, że dziennie sprzedaje 20-50b, czy taka suma jest prawdziwa? czy trzeba być już w takim top20 naj. sprzedawców aby to było realne?

ile można zarobić USD na 1b?

3. Gdzie zacząć? znacie jakieś duże fora gdzie mogę zacząć skup?

4. Ile średnio dziennie osób sprzedaje i kupuje gold?

Wątpię aby ktoś odpowiedział na moje pytania :P

ale z góry dzięki

Jeżeli pomogłem nie zapomnij kliknąć "Lubie to" :)

Krol_Kamikadze.png

moje tutoriale:

Myśliwce

http://www.mpcforum.pl/topic/546306-tut-mysliwiec-od-zera-do-bohatera/page__fromsearch__1

Opublikowano

Musisz sie sam rozejrzec, cena sie wacha... ja bym zrobil tak ze poszukal na allegro najtanszego pakietu i na jego podstawie obliczyl za ile i co.

Lecz uwazam ze to troche bez sesu, wiele raczej nie zarobisz a w marcu i tak zdejma AH RMAH wiec handel bez przyszlości ;)

Opublikowano

Musisz sie sam rozejrzec, cena sie wacha... ja bym zrobil tak ze poszukal na allegro najtanszego pakietu i na jego podstawie obliczyl za ile i co.

Lecz uwazam ze to troche bez sesu, wiele raczej nie zarobisz a w marcu i tak zdejma AH RMAH wiec handel bez przyszlości ;)

To że AH zdejmują nie znaczy ze gold nie będzie potrzebny :P będzie wiele okazji aby wydać to co się zarobiło.

Na allegro 100m można kupić za średnio 8.50 PLN (2.60USD) znalazłem tylko jedna aukcje gdzie koleś sprzedawał za 8PLN (2.60USD), na jednym forum widziałem też osobę która sprzedawała złoto w cenie 0.035-0.045 USD/M (3.5-4.5 USD/100M)

Wiem, że da się na tym zarobić, tylko właśnie pytanie za ile oni skupują te złoto, i to chce się od was dowiedzieć :)

Jeżeli pomogłem nie zapomnij kliknąć "Lubie to" :)

Krol_Kamikadze.png

moje tutoriale:

Myśliwce

http://www.mpcforum.pl/topic/546306-tut-mysliwiec-od-zera-do-bohatera/page__fromsearch__1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...