Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hel - bogini podziemi.

Majkel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad kupnem jej jako mojej pierwszej postaci, lecz waham się. Czy jest ona dobra dla osób początkujących i jaki build na nią składać oraz, który ze skilli maksować.

Po zapoznaniu się z buildem zagram sobie 1vs1 treningową i ocenię, lecz wiadomo bot to nie gracz.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Skille maksujesz wedle upodobania bądź sytuacji, staraj się po równo ulepszać jedynkę i trójkę.

Build na mieszany team: Boots of Focus>Breastplate of valor>Rod of Ascelpus>Vocused Void Stone>Gem of Isolation/polynomicon>Talon

Full ad: Boots of Focus>Breastplate of valor>Rod of Ascalpus>Hide of Neman Lion>Polynomicon>Rod of tahuti

Full ap: Boots of Focus>Chronos Pedant>Vocused Void Stone>Rod of Ascaplus>Bulwark of Hope>Talon

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Slasher nie polecam Ci tej postaci na sam początek, jest dosyć ciężka do ogarnięcia w sumie 9 skilli.
Topic. Według mnie niedoceniana postać. Ostatnio zacząłem intensywniej nią grać i ciężko jest nie wygrać linii (solo, mid). Jej dwójka zastępuje nam beadsy, dobry heal, łatwo trafić 3. Jedynie z 1 skillem jest ciężko dlatego warto używać ją na miniony gdyż "odbija" damage i trafia jeszcze w przeciwnika jeżeli jest blisko minionów. Polecam każdemu

ancNW3C.jpg
The blues <3

• 9 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dość dziwna jest ta postać na taką grę

Normalna? Po za tym że jest świetnym healerem to jest strasznym papierem. Ale czasami rzuca slowa pod nogi, potem speeda pod swoje i leczenie. Wtedy jest szansa, że przeżyje.
Opublikowano

Hel jest świetną postacią, uważam że jej healing naprawdę przewyża każdy możliwy healing.

By być fair, uważam że Hel powinna zostać znerfiona, chociażby jej 3 skill, ponieważ w early za bardzo nim dominuje.

Wystarczy Divine Ruin

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wydaje mi sie ze jest silną postacią wartą uwagi dobry burst

Milunia ! życiem Kubi Producentem

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Postać na supporta jedynie się nadaje. Wystarczy do niej podejść a pada jak mucha.

Ale w sumie większość magów pada, kiedy się do nich podejdzie. Dlatego fajnie wyrobić sobie jakieś sposoby na ucieczkę. Jak dla mnie bullshit, że Hel nadaje się się tylko na support, bo widziałam jak ludzie nią grają. Nie dość, że naprawdę może ładnie czyścić, to jeszcze ma potężny heal. Wystarczy się nauczyć nią grać.

Opublikowano

Ale w sumie większość magów pada, kiedy się do nich podejdzie. Dlatego fajnie wyrobić sobie jakieś sposoby na ucieczkę. Jak dla mnie bullshit, że Hel nadaje się się tylko na support, bo widziałam jak ludzie nią grają. Nie dość, że naprawdę może ładnie czyścić, to jeszcze ma potężny heal. Wystarczy się nauczyć nią grać.

Dokładnie, każda postać jest dobra ale trzeba nauczyć się nią grać. A co do Hel to może i jest tym papierem, ale za to z jakim healem. :D 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Postać epicka ale zbyt papierowa. Musi grać grupowo by nie paść w pare sekund - jedynie potrafi coś ugrać 1 na 1 bo nie oszukujmy się jej 3 potrafi do 500 zadać. 

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja mainuje jungle, ale to co wyczynia kumpel nią to nie mam słów - jedyna postać tak samo kosząca to Ascylla - masakryczne postacie, co do gry, jeśli jesteś początkującym odradzam gry nią. Wybierz coś prostszego, bo jednak przy niej trzeba trochę ogarniać.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Zastanawiam sie nad kupnem postaci wspierajacej. Ktora glownie zajmie sie tym aby team przezyl. Myslicie ze Hel to dobry wybor?

jeżeli masz przez to myśli że chcesz iść postaciami typu hel change lub ra na suppa to odradzam nie ma to itemów jeszcze aby coś takiego zrobić każdego maga na supie uznaje jako trolla podobnie jak wiele innych graczy w 97% gier sprawdza się zdanie nie ma tanka nie ma wygranej

Opublikowano

Zastanawiam sie nad kupnem postaci wspierajacej. Ktora glownie zajmie sie tym aby team przezyl. Myslicie ze Hel to dobry wybor?

Jeśli mówimy tutaj o grze np. na Arenie/Joustcie, a nie tak, jak kolega wyżej wspomniał - o rozgrywce na mapie Conquest - to myślę, że jest to dobra opcja. Hel ma sporą regenerację zdrowia, co często ratuje innych. Ogółem, przyjemnie się nią gra. Ale szczerze, ta bogini ma również ogromny potencjał w ataku i uważam, że lepiej budować ją właśnie pod wartość obrażeń. 

Czy zajmuje się "tym, aby team przeżył"? No nie do końca. To zadanie należy do guardianów, warriorów, a nie do maga. Fakt, może uleczyć przyjaciela z zespołu i sprawić, że z 20% będzie miał 83% hp, ale przeciwny assassin ściągnie to i tak bardzo szybko (zakładając, iż ten sojusznik to mag/hunter).

Polecam Ci wynająć ją i zobaczyć, czy będzie Ci się dobrze grało. Do najłatwiejszych ta bogini nie należy.

Jeśli chodzi o samą postać Hel. Warto zwrócić uwagę na ogromny, wręcz kosmiczny damage. Postać niezwykle mobilna, duży heal, potrafi długo ustać na linii. Dla doświadczonego gracza jest idealnym kluczem do wielkiego sukcesu. Tą boginią można skutecznie uciekać, leczyć się i zabijać przeciwników. Dla mnie topowy mag. 

Opublikowano

Własnie dlatego nie uzylem slowa support bo tu oznacza co innego niz w innych grach. Nie gralem jeszcze ani jednego conquesta. Wszystkie tryby oprocz tego jednego ogrywam.

Dzieki za pomoc

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...