-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Jamnik007
Jamnik007
Witam, jakiś czas temu zakupiłem sobie dosyć mocne głośniki logitech x530, które niestety, przy wyższych tonach "strzelają". Choć strzelaniem był tego nie nazwał, bardziej jakby takie syki pod koniec wysokiego tonu, ledwo słyszalne ale uciążliwe. Co może być tego powodem? Karta dzwiękowa Realtek HD audio z wyjściem 5.1, ale głośniki podłączałem na 3 różne sposoby:
1. W mojej karcie dzwiękowej są 3 wyjścia (tylko), więc ustawiłem dzwięk 5.1 w ustawieniach karty, i podłączyłem na 3 przewody bezpośrednio, rezultat:
Trzaski, trzaski trzelanie przy wysokich tonach okropne, aż ciężko słuchać
2. Zakupiłem 2 reduktory 3.5 jack i zredukowałem to do 1 wyjścia i podłączyłem jako 2.1, subufor napierdalal jak pojebany, wiec zrezygnowalem z tego, ale:
Mniejsze trzaski niż w przypadku 1.
3. W pudełku głośników znalazłem taką małą kostke, to jest przejściówka z tych 3 wtyczek 3.5 jack na 2 satelitki, zakupiłem przejściówke z 2 satelit na 1 3.5 jack, rezultat:
Trzaski są "do zniesienia" ale to nie jest to, czego szukam.
Po spytaniu znajomego informatyka odpowiedział mi, że moja karta podaje dzwięk "hdmi" czy jakoś tak, niestety nie wiedziałem o co chodzi, bo podłączeń satelit bezpośredio pod kompa nie mam.
Czy czeka mnie wymiana karty dzwiękowej? Jeśli już to na jaką, i czy w 100% przyniesie to efekt?
Mam win xp.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.