Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Skaczący fps i ping

iTaTaRaK

Pytanie

Opublikowano

Witam wszystkich, nie będę owijać bawełnę tylko przejdę do setna problemu.

Niecały rok temu kupiłem lapka z takimi parametrami:
Windows 7, 64 bity SP1
Procesor Intel Core i5-2450M CPU @ 2.50GHz
RAM 8 GB
Karta graficzna GeForce GT 520M
Indeks wydajności(od 1,0 do 7,9) wynosi 5,9.
Link do speed-testu z internetu: http://ping-test.pl/test/375899
Głównie przeznaczeniem były gra i jak się okazało było wszystko okej, odpalałem gry takie jak World of Tanks, F1, GTA 4 na full detalach. Teraz jak powróciłem z powrotem do gry World of Tanks, co się okazuje?
Mam bardzo skaczący FPS oraz ping.
FPS w grze sięga 18-22, a jak przyjdzie punkt kulminacyjny nagle fps'y spadają do 2-7(na niskich detalach), zaś ping podskakuje do 70+..
Jest to dla mnie bardzo uciążliwe, przez co tracę satysfakcję z obecnej gry..
Dodam też, że komputer został przeskanowany antywirusem, została przeprowadzona defragmentacja dysków jak również użyłem programu takiego ja Ccleaner i dalej nic.
Powiedzcie mi co mogę jeszcze zrobić?

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niee. Powinno śmigać na średnich co najmniej. Może już żywotność laptopa się kończy? A co z innymi programami? Dalej chodzą tak jak na początku? Czy też zmniejszyła się ich wydajność?

09071535498836998897.png

Opublikowano

Niee. Powinno śmigać na średnich co najmniej. Może już żywotność laptopa się kończy? A co z innymi programami? Dalej chodzą tak jak na początku? Czy też zmniejszyła się ich wydajność?

Programy inny jak były tak chodzą w nie zmienionej formie, prócz ich aktualizacji nic nie było ruszane...

Z pingiem to musisz sprawdzić łącząc komputer z routerem przez kabel. I problem ustanie to winą jest wifi, a jak będzie to samo to trzeba będzie szukać dalej.

Daj też screan z programu crystal disk info.

Ogarnę ten program i wstawię informacje.

Opublikowano

Nie masz przypadkiem włączonych jakiś programów w tle? Chociaż przy takich parametrach to i tak sporo byś tych programów musiał mieć włączonych... Może temperatury?

09071535498836998897.png

Opublikowano

Z pingiem to musisz sprawdzić łącząc komputer z routerem przez kabel. I problem ustanie to winą jest wifi, a jak będzie to samo to trzeba będzie szukać dalej.

Daj też screan z programu crystal disk info.

Opublikowano

Tryb baterii ustawiony ma wysoką wydajność, z kolei korzystam z wifi z mojego routera.

Wszelkie programy niepotrzebne są wyłączone.

Opublikowano

Z mojego otoczenia nikt powołany nie ma hasła do mojego neta, jedyna opcja jaka może być to mam telefon podłączony do tego neta(przez wifi) ale wcześniej też tak było i żaden problem.

Temperatura ostatnio podczas grania wynosiła 60-63 stopnie Celcjusza.. Może tutaj karta graficzna nie daje radę?

Opublikowano

korzystam z wifi z mojego routera.

i tu może leżeć wina skaczącego pingu :)

Za każdym razem gdy ktoś próbuje sie podłączyć do rutera znając hasło czy nie następuje wahanie, jak masz możliwość spróbuj podłączyć się kablem i zobacz czy problem dalej występuje.

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...