Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Internet do streamu

Vanosh.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie do streamerów/ci którzy to robili.

Obecnie mam internet 16down/1up co nie wystarczy na stream więc dzisiaj rodzice kupili mi nowy internet. 22.11.2013 będzie technik i wymieni mi internet na VDSL.

Nowy internet będzie miał 50down/10 up. Czy 10 mb/s upload wystarczy mi na ping powiedzmy 60 czy nawet mniej? Pozdrawiam! :)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

po co ci jak nikt nie bedzie cie ogladal?

Popytaj sie ziomkow jak maja streama z polski , np Hosana

Przy moim upku 3mb/s robiłem streamy w +1080p bez jakichkolwiek zacinek. Dobre ustawienia, dobry pc i przy upku 10mb/s jedziesz z koksem.

8372383248.png
Opublikowano

po co ci jak nikt nie bedzie cie ogladal?

Popytaj sie ziomkow jak maja streama z polski , np Hosana

Czaru mówił że starczy, tak samo Arquel a on chyba 5 ma. Zapytam jeszcze Hubskiego.

Opublikowano

2Q7RKpt.png

Ok, 10 starczy

Internet starczy, ale żeby ładnie ogarniać itp. trzeba mieć dobry sprzęt i 2 monitory, tak to syf i zamieszanie na ekranie.

Z tym nie ma problemu. Mam ~100 fps w grze na streamie na very high z shadowami

Opublikowano

Do streamu w 720/60fps potrzeba 2mb uploadu na SAM STREAM, najlepiej dać 3, wtedy masz 100% pewności że wszystko będzie wylądało zajebiście, do tego potrzebujesz ok 1mb żeby wszystko chodziło jak należy, więc 4-5mb uppa wystarczy na dobry steam w 720p. Nie opłaca się streamować w 1080p bo ludzie mają często lagi oglądając taki stream, szczególnie, gdy twitch usunął dokładną regulacje jakości oglądania na "low" "medium" "high", na medium wygląda słabo, na high są lagi, więc 720p to najlepsza jakość. Jeśli masz więcej niż 3mb uploadu możesz streamować na kilku serwisach jednocześnie (jak np. wąziu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...