Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zawrotna prędkość internetu ....

vUq.!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Jakoś 2 tygodnie temu dzwonili do mnie z orange i zaproponowali neta 10mb, zgodziłem się (wcześniej miałem 2mb) uruchomili mi go od razu a normalnie umowa jest od 1 listopada.

Od około 4 dni coś dziwnego dzieje się z moim netem.

Youtube muli gorzej niż jak miałem 2 mb .... nic nie da się obejrzeć , jak pobieram przez przeglądarkę (google chrome) to leci po około 60kb/s , na torrentach dochodzi do 10mb ale skacze, czasami od 200 do 1000. Tutaj jest speedtest :

http://www.speedtest.pl/test/71043966

Wiecie co może być nie tak ? Czytałem na forum orange że nie tylko ja tak mam...

Opublikowano

Ja chyba jakoś w grudniu nową umowę miałem miałem wcześniej 1 mb a teraz 10 a te 10 jest gorsze niż 1 mb do dzisiaj tak chodzi to , a wczesniej po podpisaniu unowy to całkiem źle było przed dłuższy czas ,że nawet głupie allegro lagowało tak potem się naprawiło tak aby dało się normalnie siedzieć na necie ale prędkości to nie ma to do dzisiaj.

Dzwon do nich , może to coś da ja dzwoniłem to nie mogłem się dodzwonić ale w końcu się dodzwoniłem i niby to modem kazali mi inny kupić ,ale nie wiem ile w tym prawdy.

Teraz też miałem problem napisać ten postu dzięki tej zawrotniej prędkości , radze unikać nich takie moje zdanie.

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

Napisz do Orange, oni mają takie swoje wymysły, ale jak do nich napiszesz to zazwyczaj od razu zaczyna szybciej chodzić, tak jest zawsze w moim przypadku.

Opublikowano

Proponuję dokupić antenę.

Skontaktuj się z dostawcami internetu.

Ja mam kablowy , więc antena raczej nic nie da

Opublikowano

w chuja cię ziomek zrobili zrób coś z tym bo na necie nie posiedzisz za wiele

Opublikowano

Dużo osób teraz tak ma, bo Orange tam mają jakieś problemy z serwerami. Ja na szczęście już nie mam tych problemów, ale kiedyś miałem tak samo jak ty. To wszystko wina dostawcy nie twoja. Nie martw się naprawią po jakimś czasie, a jak nie to zadzwoń jeszcze raz do nich i porządnie opierdol, bo za co płacisz, za zmulonego neta, czy 10 MB/s.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...