Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakupić tego laptopa?

KoORNEL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Moge wybrać laptopa, rodzice polecili mi ten model. Aktualnie jest to najlepszy laptop swiata do gier, do zestawu dodają okulary 3D, torba, autorski AntyVirus, autorskie ustawienia, windows8.

Miałem juz ten model jednak spadł mi z balkonu na beton..

Co o nim sądzicie, spewnowcią jest lepszy od zwykłego składanego

http://www.dell.com/pl/p/alienware-17/pd?oc=n00aw759&model_id=alienware-17
Firma: Dell (alienware)

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Też tak myśle. Potrzebuje go do gier, oglądania filmów w 3D, nagrywania filmów, progromowania.

Opublikowano

alienware to przereklamowane gunwo

nie kupuj pod żadnym pozorem, jest szansa iż znów go upuścisz jak wcześniej to zrobiłeś ,to ten też upadnie

kup coś innego

­

Opublikowano

No kurwa, widze, ze jakiegos milionera na forum mamy xD

Co do laptopa, to raczej zajebisty. Jak bedziesz o niego dbal to sie ta sytuacja raczej wiecej nie powtorzy :D

W ogole, tak jak wspominal Rally, to nie laptop tylko kombajn xD

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Nie taki kombajn. Miałem juź jednak 16 a to jest 17..

Chcem podzielić iże z wami opiniami ta wersja 17 ma moim zdaniem tylko lepszą obudowę. Jeśli sie mylę pisać..

Opublikowano

Po pierwsze, podejrzewam że to troll. Po drugie, upuściłeś laptopa za ~10 tys. na ziemię? Idiota, kup sobie netbooka za 500 zł skoro nie potrafisz w rękach utrzymać.

Opublikowano

Nie jest to żadna próba trollingu. Zwykły laptop, nie kosztował 10 tysięcy a 6 bo był to starszy model, oczywiscie oddałem do naprawy ale szwankuje..

Nie chcem żadnego notebooka który procesor ze złomu ma. Wole odrazu w 3D

Opublikowano

dobry ale do końca życia się nie wypłacisz.

"nie dla śmiecia a dla pana to" ~ Testoviron

lolol

Opublikowano

Dlaczego nie wypłaće sie do końca życia? Istnieje opcja oszczędności. Jednak zastanawiam sie czy kupić tego laptopa czy komputer apple

Opublikowano

Dobra koniec tych bezsensownych opini. Pytam o opinie tego modelu co podałem w pierwszym poście.

Laptop wypadł mi przez balkon bo miałem go na kolanach zamknołem klapę złapałem go ale wypadł mi z rąk...

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej, gdybyś kupił komputer stacjonarny. W tej cenie mógłbyś złożyć taką maszynkę, że wszystkie gry to by miał w małym paluszku B) A w ogóle po co Ci laptop? Komputer będzie wydajnieszy, możesz go za parę lat rozbudować. A jeśli potrzebujesz laptopa to wydaj te 500 zł na jakiegoś netbooka lub 1000 na coś lepszego i też będzie dobrze. Jeśli gry, programowanie, rendering to tylko PC, a nie laptop. Może i jest wydajny, ale w tej cenie masz lepszy komputer z możliwością rozbudowy / dostosowania i pewność, że Ci nie spadnie z balkonu xD

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Dobra koniec tych bezsensownych opini. Pytam o opinie tego modelu co podałem w pierwszym poście.

Laptop wypadł mi przez balkon bo miałem go na kolanach zamknołem klapę złapałem go ale wypadł mi z rąk...

Laptop jest dobry. Lepiej kup PC, ale możliwe, że zależy Ci na mobilności.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No z komputerem raczej nie będę chodził po mieście (co ludzie sobie ponyślą, juź jednego człowieka chorego umysłowo na osiedlu mam)

Bardziej podoba mi sie ten laptop, nie widziałem jeszcze komputera w 3D (okularki) oraz autorski system settings, Windows 8 pro.

Opublikowano

No z komputerem raczej nie będę chodził po mieście (co ludzie sobie ponyślą, juź jednego człowieka chorego umysłowo na osiedlu mam)

Bardziej podoba mi sie ten laptop, nie widziałem jeszcze komputera w 3D (okularki) oraz autorski system settings, Windows 8 pro.

Laptopa kupisz by zobaczyć tego laptopa w 3D, autorski system settings i Win 8 Pro? :huh:

Tak, laptop jest dobry ale.. W tej cenie będziesz miał wydajniejszy komputer.

No z komputerem raczej nie będę chodził po mieście

Możesz kupić coś w okolicach 500-1000 zł i też będzie dobrze. W mieście chyba grać nie będziesz..

co ludzie sobie ponyślą, juź jednego człowieka chorego umysłowo na osiedlu mam

Będziesz kolejnym bo nikt z takim sprzętem nie chodzi po osiedlu ;) A jeśli będziesz chodzić to gwarantuje, że inni się tym sprzętem zaopiekują ^_^

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

I będziesz na mieście grał, programował i nagrywał filmiki? Kup sobie lepiej, synku, netbooka za 1-2 tysiące, a za resztę kup stacjonarnego składaka, który będzie równie wydajny jak ten laptop, jeśli nie bardziej. Zresztą nawet śmieszny ten "troll" nie jest.

1567846744.png
Opublikowano

I będziesz na mieście grał, programował i nagrywał filmiki? Kup sobie lepiej, synku, netbooka za 1-2 tysiące, a za resztę kup stacjonarnego składaka, który będzie równie wydajny jak ten laptop, jeśli nie bardziej. Zresztą nawet śmieszny ten "troll" nie jest.

Myślę, że komputer za 8-9 tysięcy będzie o wiele wydajniejszy od tego laptopa.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Dołóż 3 koła jak już kupujesz takiego, i bierz go z lepszym prockiem i kartą graficzną :D

http://configure.euro.dell.com/dellstore/config.aspx?c=pl&cs=pldhs1&fb=1&l=pl&model_id=alienware-17&oc=n00aw759&s=dhs&vw=classic

Intel® Core™ i7-4900MQ Processor (8MB Cache Overlooked up to 4.0GHz w/ Turbo Boost)

zamiast

Procesor Intel® Core™ i7-4800MQ (6 MB pamięci podręcznej, do 3,7 GHz z technologią Turbo Boost)

i

NVIDIA® GeForce® GTX 780M with 4GB GDDR5
zamiast
NVIDIA® GeForce® GTX 770M with 3GB GDDR5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...