Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadomy sen

szymonidas11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim.. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak w prosty sposób mieć świadomy sen? Wydaje mi się to takie proste, lecz kiedy usłyszałem o tych całych hipnagogach itp. bardzo sie tego boje.. Jeżeli chodzi o dzienniczek snów, kiedyś go robiłem, lecz od jakiegoś czasu nic mi się nie śni, sam nie wiem czemu..

Opublikowano

Nie ma czego tu się bać bo jest to bezpiecznie. Aby w miarę szybko chcesz zaświadczyć LD poszukaj technik dzięki, którym pozwali ci wejść w ten stan i wybierz tę, która na ciebie działa dodatkowo codziennie wykonuj TR tzw. Test Rzeczywistości, przed snem afirmuj się.

Opublikowano

To jest bezpieczne. Świadomy sen to taki sam sen jaki masz codziennie a jedyna różnica jest taka, że masz świadomość snu czyli wiesz, że śnisz a nie jest to rzeczywistość. W KAŻDYM śnie (nieświadomym też) możesz kontrować wszystko co się w nim dzieje bo sen tworzy twój umysł.

Piszesz, że nie masz snów. Źle myślisz bo ty masz sny tylko ich nie pamiętasz. Każdy człowiek ma 3-5 snów jednej nocy. Liczba ta jest zależna od tego jak długo śpisz.

Zanim zaczniesz z świadomym śnieniem pierw opanuj zwykły sen czyli naucz się go pamiętać. Dziennik snów jest najlepszą opcją ale ważne jest by zrobić to BEZPOŚREDNIO PO OBUDZENIE. Żadnych gwałtownych ruchów, najlepiej bez budzika. Koło łóżka musi już czekać na ciebie kartka z długopisem (ewentualnie smarfon, tablet) by od razu zacząć notować wszystko co pamiętasz. Każdy szczegół jest ważny.

A jeśli chodzi o świadome śnienie to polecam tak samo jak kolega wyżej testy rzeczywistości. Jeżeli nosisz zegarek to zamiast raz patrz na niego 2 razy czyli drugi raz po kilku sekundach. W pewnym momencie wyrobisz sobie nawyk i zrobisz test rzeczywistości we śnie dzięki czemu zobaczysz na zegarku dwie inne godziny wtedy będziesz wiedział, że śnisz i będziesz mógł robić co tylko będziesz chciał.

Opublikowano

hipnagogi to jest moment przed tym zanim zaśniesz, pojawiają się wtedy różne obrazy a nawet dźwięki. Sam pare razy je wyłapałem gdy wracałem ze szkoły busem, ale ta metoda mi nie pasuje. To znaczy wchodzenie do snu przez hipnagogi, wolałem sposób z testami rzeczywistości.

W trakcie dnia, zależy jak kto woli ale ja robiłem tak: patrzyłem na swoje ręce co pół godziny i podczas snu też tak zrobiłem a we śnie ręce są zniekształcone czy coś tam i wiedziałem że śnie

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Cześć wszystkim.. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak w prosty sposób mieć świadomy sen? Wydaje mi się to takie proste, lecz kiedy usłyszałem o tych całych hipnagogach itp. bardzo sie tego boje.. Jeżeli chodzi o dzienniczek snów, kiedyś go robiłem, lecz od jakiegoś czasu nic mi się nie śni, sam nie wiem czemu..

śniło ci się coś,ale budząc się już większości zapomniałeś ,po drapaniu jajek wszystko już zapominasz

Opublikowano

Apropo świadomego snu. Czy można zrobić też kamehameha jak to było w DB ? Jeżeli tak to się zaraz ucze i bd. walczył z Vegetą!

67726388604270515055.jpg

46910951821534372332.gif

Jeżeli Ci pomogłem LIKE!

Opublikowano

Lepiej nie bawić się w takie rzeczy, fakt faktem może być to ciekawe lecz gdy Was będzie upiór po cmentarzu co noc gonił, to nie wiem czy będzie tak fajnie >> Raz mi się udało manipulować snem, i naprawdę głupie pomysły przychodzą typu "pokaż mi psa z trzema głowami, albo pokaż mi ducha, a najlepsze to chyba było latanie, jak się unosiłeś nie mogłeś złapać równowagi, i im byłeś wyżej to takie dziwne/realne odczucie że nie możesz złapać oddechu, albo ciężko oddychasz)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...