Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wychodziłem z media expert i postanowiłem, że kupię sobie jeszcze batona przy kasie.Wybrałem marsa, płacę, otwieram i tu się zmazałem.Baton był...biały.Z reguły, ba zawsze Marsy są brązowe, co prawda nie był całkiem biały ale był pokryty białym nalotem, facetka przy kasie coś tam mówiła, że niektóre batony są roztopione, niektóre z lodówki czy coś takiego.I czy ten biały osad/szron/ pokrycie to mógł być efektem trzymania w jakieś lodówce czy coś?

Opublikowano

To zależy jak to wyglądało...

Bo mógł to być szron, pleśń, gówno(np. ptasie) itp.

Btw. Ja bym nie jadł za chuj tego xD

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

Wychodziłem z media expert i postanowiłem, że kupię sobie jeszcze batona przy kasie.Wybrałem marsa, płacę, otwieram i tu się zmazałem.Baton był...biały.Z reguły, ba zawsze Marsy są brązowe, co prawda nie był całkiem biały ale był pokryty białym nalotem, facetka przy kasie coś tam mówiła, że niektóre batony są roztopione, niektóre z lodówki czy coś takiego.I czy ten biały osad/szron/ pokrycie to mógł być efektem trzymania w jakieś lodówce czy coś?

Jeżeli to nie była biała czekolada (a myślę, że pisałoby to na papierku) to zapewne po prostu baton był zepsuty, a biały nalot to zwyczajna pleśń, a w lepszym wypadku oznaka starzenia się czekolady (czyli baton prawdopodobnie był przeterminowany dość długo). Nie jedz tego.

Opublikowano

Idźcie dalej pierdolić.

Biały nalot oznacza, że czekoladę zrobiono z ziarna kakaowego kiepskiej jakości, lub że w sklepie, w którym ją kupiłaś, było za ciepło. Nie jest ona jednak ani spleśniała, ani niebezpieczna dla zdrowia i nadal możesz ją zjeść.

Biały nalot, który pojawia się na czekoladzie to tak zwany kwiat tłuszczowy. Powstaje on w wyniku przechowywania słodyczy w różnych temperaturach – gdy na przykład czekolada w cieple rozpuści się, a później wstawimy ją do lodówki

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Idźcie dalej pierdolić.

Dzięki wielkie za wyjaśnienie.Już się bałem, że zjadłem jakieś "gówno". Można zamknąć.

Opublikowano

I ty tak na serio w ciemno to zjadłeś i czytałeś tych naszych komentów po konsumpcji tego? xD

Sorry Ziom :D I przyda się takie info na przyszłość.

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...