Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Utrata możliwości wejścia do biosu

Sasuxex1211

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.

Od jakiegoś czasu zauważyłem dziwną rzecz. Komputer podczas uruchamiania się nie wyświetla okna ładującego się biosu i innych tym podobnych bajerów co zawsze podczas startu ( w tym pasek ładowania Windowsa ) po dłuższym oczekiwaniu niż zawsze pokazuje się od razu pulpit Windows przez co nie mam możliwości wejścia do biosu ( nawet wciskanie klawiszy f2 i del od początku nie pomaga ), monitor póki nie pokaże pulpitu pokazuje brak sygnału..

Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy ?

Opublikowano

nie ma nawet takiej możliwości by nie można było wejść, wynika z tego że masz za słaby refleks albo jesteś na tyle ślepy że nie widzisz takiej możliwości

widocznie przestawiłeś ustawienia dla klawiatury, najpewniej dla USB biosie wiec nie działa przy starcie, przepnij albo podepnij inną do innego portu

nie do każdego kompa wchodzi się przez F2

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie ma nawet takiej możliwości by nie można było wejść, wynika z tego że masz za słaby refleks albo jesteś na tyle ślepy że nie widzisz takiej możliwości

widocznie przestawiłeś ustawienia dla klawiatury, najpewniej dla USB biosie wiec nie działa przy starcie, przepnij albo podepnij inną do innego portu

nie do każdego kompa wchodzi się przez F2

Człowieku czy Ty w ogóle czytałeś ten temat? NIE POKAZUJE MI SIE NIC przy starcie komputera, nie mam mozliwosci wejscia nawet do Biosu i nie musze być ślepy bo przecież nie widze obrazu do póki komp nie wejdzie do windowsa. Nie musze mieć refleksu ponieważ do póki nie wcisne f1 Komp nie załaduje windowsa, a po normalnym wciśnięciu wystarczy pół minuty i już do niego wchodzi. Niestety wciskając klawisz DEL który jest przypisany pod Biosa do niego Mi nie wchodzi, zaraz wyciągnę tą bateryjke i napisze czy pomogło :)

Opublikowano

a ty czytasz co napisałem, przestawiłeś bezsensownie coś w biosie dla USB i nie czyta ci klawiatury przy starcie ! zmień ja na inna albo inny port

może jak zresetujesz to się uda

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...