Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyszczenie laptopa odkurzaczem.

Ghost1225

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. czy czyszczenie laptopa odkurzaczem jest bezpieczne? tzn. czy można przyłożyć rurę od odkurzacza do wentylatorka. Trzeba coś zablokować czy uważać na coś?

Mój złom (jeszcze żywy) Toshiba satelite C66d

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

1. Lepiej nie czyścic odkurzaczem coś może się naelektryzować i masz po sprzęcie. Najlepiej kupić sprężone powietrze lub przedmuchać sprężarką :)

2. Przedmuchanie samego wentylatorka za wiele nie da. Najlepiej rozkręcić lapka i wtedy przedmuchać radiatory,wentlatory i nałożyć nowe pasty.

Opublikowano

1. Lepiej nie czyścic odkurzaczem coś może się naelektryzować i masz po sprzęcie. Najlepiej kupić sprężone powietrze lub przedmuchać sprężarką :)

2. Przedmuchanie samego wentylatorka za wiele nie da. Najlepiej rozkręcić lapka i wtedy przedmuchać radiatory,wentlatory i nałożyć nowe pasty.

A można tak bezpiecznie rozkręcić lapka? Nic się nie popsuje czy coś?

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Witam. czy czyszczenie laptopa odkurzaczem jest bezpieczne? tzn. czy można przyłożyć rurę od odkurzacza do wentylatorka. Trzeba coś zablokować czy uważać na coś?

Mój złom (jeszcze żywy) Toshiba satelite C66d

Znam geniusza co starał sie zrobić to samo co Ty, tzn czyścił laptopa odkurzaczem :D, na początku nawet chyba raz mu sie udało a później rozwalił łożysko wentylatora i już sie wentylatorek nie kręcił czego nie zauważył, tylko był dumny z siebie że tak przeczyścił że nawet go nie slychać. :D Laptop sie ugotował i był do wywalenia.

lepiej rozłożyć go w całości gdyż wtedy wyczyścisz o wiele więcej elementów nie uszkadzając ich.

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...