Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Duży ping w League of Legends

Sprayder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od ostatniego patchu mam straszne problemy z pingiem. Co jakiś czas z 100 ping (mój normalny ping, nie ma lagów, etc.) robi się 6000+ i nie da się grać. Co ciekawe - nie robi się tak na grach vs boty i na customach. Właśnie naprawiam pliki. Macie jakiś sposób? I jeszcze jedno. TO NIE JEST WINA MOJEGO INTERNETU.

Haahahahahahahahahaha, śmieszne

Opublikowano

Wyłącz z procesów "PMB.exe" a następne w Panel Sterowania odinstaluj program Pando Media Booster. ;)

Te całe Pando Media Booster usunąłem gdy po formacie komputera pobierałem lola tzn. ok. 5 maja.

Opublikowano

Te całe Pando Media Booster usunąłem gdy po formacie komputera pobierałem lola tzn. ok. 5 maja.

Prosty restart routera lub modemu do ustawień fabrycznych?

8372383248.png
Opublikowano

Prosty restart routera lub modemu do ustawień fabrycznych?

Wszystko to jest robione przeważnie podczas gry gdy mam duży ping. Internet z cyfrowego polsatu, 21 Mb/s 3 GB Limitu (mógłbym grać 2 miesiące w lola 24/7 i tak by się nie skończył).

Opublikowano

Wszystko to jest robione przeważnie podczas gry gdy mam duży ping. Internet z cyfrowego polsatu, 21 Mb/s 3 GB Limitu (mógłbym grać 2 miesiące w lola 24/7 i tak by się nie skończył).

Może dostawca internetu blokuje Ci porty wychodzące/przychodzące, które są potrzebne do nawiązania połączenia podczas gry?

8372383248.png
Opublikowano

Może dostawca internetu blokuje Ci porty wychodzące/przychodzące, które są potrzebne do nawiązania połączenia podczas gry?

Co ty czlowieku pierd...isz ?

Cyfrowy polsat jak i plus nic nie blokuje bo nie ma takiego prawa.

@topic

Takze mam internet HSPA+ 21mb z transferem 15GB. Ping w granicach 100 ale gdy gram np po poludniu to skacze do 8000. Zalezy w jakivh godzinach gram. Moglbys sprawdzic np o polnocy czy ping ci tez tak skacze ?

d5bkqz6-65cc8f5d-0cd6-44e8-8ee9-57967e50

Opublikowano

@topic

Takze mam internet HSPA+ 21mb z transferem 15GB. Ping w granicach 100 ale gdy gram np po poludniu to skacze do 8000. Zalezy w jakivh godzinach gram. Moglbys sprawdzic np o polnocy czy ping ci tez tak skacze ?

Każdy potrafi to przeczytać ;) :

http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/internet/modemy-modem-zte-mf821.cp

Jestem jeszcze ciekaw jaką ma jakość odbioru (sygnał).

8372383248.png
Opublikowano

Masz dokupioną cześć do modemu do lepszego sygnału, i w jakiej okoli mieszkasz? (miasto/wieś)

Nie mam potrzeby dokupować do lepszego sygnału, bo mam full kresek. Miasto Siedlce.

@topic

O północy też mi skacze.

internet mobilny nie dziw się tak będzie nie poradzisz

graj w godzinach nocnych nie powinno byc

Gram na tym necie od roku i od tego patcha mam problemy. Więc nie chcę takich odpowiedzi.

@Problemy z pingiem mam tylko i wyłącznie w lolu. Czasem w innych grach gdy za długo siedzę.

@Dodam, że problemy mam tylko na normalach i rankedach. Customy i boty normalnie działają, nie skaczą pingi.

Opublikowano

Nie mam potrzeby dokupować do lepszego sygnału, bo mam full kresek. Miasto Siedlce.

O północy też mi skacze.

Gram na tym necie od roku i od tego patcha mam problemy. Więc nie chcę takich odpowiedzi.

@Problemy z pingiem mam tylko i wyłącznie w lolu. Czasem w innych grach gdy za długo siedzę.

@Dodam, że problemy mam tylko na normalach i rankedach. Customy i boty normalnie działają, nie skaczą pingi.

Pewnie riot ma teraz obciążenia czasami ze strony servera(mówię tak ponieważ inni i ja sam mam lagi),przeczekaj-powinno przestać,jeśli będzie się powtarzać-kontakt z dostawcą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...