Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dekmopilacja pluginów do serwera Minecraft

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

279741413298189829937.png

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Witaj użytkowniku :) Czy kiedyś używałeś pluginu do minecraft i zastanawiałeś się jak to możliwe że to dziala?

Ja tak

Więc znalazłem rozwiązanie tego problemu a jest nim Java Decompiler :)

W tem poradniku dowiesz się jak go używać

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

PAMIĘTAJ ŻE WSZYSTKIE OPERACJE WYKONUJESZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ

Krok 1

Wchodzimy na stronę dekompilera

392301413298189829937.jpg

Krok 2

Schodzimy w dół do zakładki "JD-GUI" i pobieramy odpowiedni plik

337911413298190829937.jpg

Krok 3

Pobrana paczka wygląda tak

562641413298190829937.jpg

Krok 4

Po otwarciu programu jego interfejs jest prosty  

134801413298190829937.jpg

Krok 5

Przeciągnij na okno programu plik .jar który chcesz zdekompilować (ja aby nie naruszać żadnych praw autorskich zdekompiluje własny plugin)

868431413298190829937.jpg

Krok 6

Gotowe :) Możesz już dowolnie przeglądać zawartość pluginu :)

426761413298190829937.jpg

Pozdrawiam :D

Opublikowano

Można w tym "edytować" plugin? Czyli pisać? Czy tylko oglądać?

Można tylko go "oglądać" i kopiować.

Można tylko oglądać. Jeśli chcesz edytować musisz skopiować source do np. Eclipse

Jest wersja tego programu do eclipse :) ale mi nie działa i jej nie pokażę :(

Opublikowano

Mi też nie chciała działać :P Jeśli chcę coś większego przenieść do Eclipse bo w JD-Gui wybieram upakowania source do zipa, wypakowuje, w eclipse robię nowy projekt, do katalogu workspace/<nazwa projektu>/src wrzucam source i prawy na projekt i 'Refresh'

Opublikowano

Jak najbardziej przydatne. Jeżeli ktoś ogarnia jave to może od razu w Eclipse spolszczać komendy. Jak najbardziej like za udostępnienie tego programu.

Opublikowano

BARDZO PROSZĘ ADMINISTRACJĘ O ZMIANĘ "Dekmopilacja" NA "Dekompilacja"

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Java dekompilacja no dobrze ale jak później to skompilować to juz jest problem jeszcze jak byś mógł zrobić jak skompilować do .class a później do .jar

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Przy wiekszych pluginach i madrej glowie piszacego Plugin nic nie zrobisz tym programem :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Java dekompilacja no dobrze ale jak później to skompilować to juz jest problem jeszcze jak byś mógł zrobić jak skompilować do .class a później do .jar

Potrzebujesz przenieść source do kompilatora (polecam IDE Net Beans) i kompilujesz do postaci pluginu ;)

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

Dobre to jest gdy chcemy napisac jakis plugin a nie wiemy jak zaczac Ale jedno mnie drapie ze to pozwala na kradniecie kodu zrodlowego itp :(

Opublikowano

Zaczniemy od

1.To co wlasnie robisz jest ogolnie nie legalne przynajmniej moim zdaniem :)

2.Nie pokazuje konkretnego kodu pluginu lecz , JAK TO MOZE BYC STWORZONE , takze jest roznica

3.Czasami sa bledy , ktorych taki przecietny kowalski nie naprawi :)

@nordicman.

Prosze no tak lepiej zrobic na eclipse ktory robi za nas wszystko :*

Opublikowano

Toż to zwykła kradzież. Programista napracował się by to stworzyć, a Wy od tak robicie dekompilację i kradniecie czyiś projekt. I tak nie ogarniecie, jak taki plugin działa. 

OczkoSX, w 01 Kwi 2014 - 21:05, powiedział:
Potrzebujesz przenieść source do kompilatora (polecam IDE Net Beans) i kompilujesz do postaci pluginu ;)

A ty patrz na daty kolego.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...