Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z kartą sieciową

kryspin95

Pytanie

Opublikowano

Witam,

mam problem, który ciągnie się już od kilku tygodni.

Posiadam laptopa Acer Aspire 6530. Bardzo często przegrzewał mi się on więc oddałem do znajomego który go wyczyścił i zaistalował Windows 7. Oryginalnie była wgrana Vista. Problem wygląda następująco.. po odebraniu laptopa okazało się, że panel dotykowy http://content.hwigroup.net/images/products/xl/056855/acer_aspire_6530g704g64mn.jpg znajodujący się nad klawiaturą nie działa. a jest tam przycisk (4 od prawej) włączający wi-fi. innymi słowy nie mogę korzystać z Internetu na tym laptopie.

Czy ktoś wie co może być przyczyną, może powrót na Vistę ?

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze możesz włączyć to wi-fi wchodząc w ustawienia karty sieciowej.

Panel sterowania>Sieć i internet> Centrum sieci i udostępniania> Zmień ustawienia karty sieciowej> i kilkając PPM na na Wi-Fi dajesz "włącz". Wi-Fi poznasz po tym, że powinno mieć w nazwie "Wireless" . Albo będzie ikonka takiej antenki.

Albo ściągnij program Launch Manager, powinien rozwiązac problem.

09071535498836998897.png

Opublikowano

Karta sieciowa jest włączony ale dokładnie chodzi mi o włączenie poprzez klawisz "Szybkiego uruchamiania" - przycisk/wskaźnik komunikacji bezprzewodowej, który włącza/wyłącza funkcje komunikacji bezprzewodowej informujący o stanie komunikacji poprzez bezprzewodową sieć LAN <- tak jest opisany ten przycisk w poradniku (książeczce z laptopem).

Wcześniej gdy jeszcze ten panel działał po naduszeniu tego klawisza wyskakiwało że połączenie WLAN czy LAN (nie pamiętam) jest włączone lub wyłączone.

a co do Launch Managera to ściągnąłem ze strony Acer'a do odpowiedniego systemu (w moim przypadku windows7) i co dalej zrobic ? :)

Opublikowano

Z tego wychodzi, że Wi-Fi masz włączone, tylko nie jesteś połączony z tą siecią... Sprawdź czy z nadajnikiem ( czyli z routerem) jest wszystko w porządku pod względem nadawania sygnału bezprzewodowego.

09071535498836998897.png

Opublikowano

a po co, wifi działa tylko nie łączy się z żadną siecią

trzeba wybrać samemu sieć i się połączyć !

przy okazji, wifi nie działa jeśli wepnie się kabel

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

no to prawda. że też zapomniałem o tym napisać <facepalm>. Tylko teraz pozostaje drugie primo, żeby przywrócić działanie tamtych klawiszy funkcyjnych. Oby tamten link pomógł.

09071535498836998897.png

Opublikowano

to ma źle zainstalowane albo złe sterowniki, niektóre karty wymagają programu do zarządzania albo ręcznego skonfigurowania połączenia

nadal nie zmienia sie fakt że jak ma wpiety kabel może mu kompletnie nic nie wyszukiwać a tym bardziej łączyć z internetem przez wifi, połączenie kablowe ma wyższy priorytet a na pewno nie potrafi skonfigurować sieci pod windows tak by działały na raz obydwa połączenia

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dzięki panowie za zainteresowanie problemem.

Sformatowałem dysk C z Win 7, zainstalowałem Vistę i wszystkie sterowniki z oryginalnej płytki i na tej płycie był również Launch Manager. Gdy wszystko zainstalowałem, zrestartowałem lapka od wi-fi zaczęła mrugać, karta sieciowa działa, internet bezprzewodowy też.

Jeszcze raz dzięki.

Do zamknięcia :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...