Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Pomocy

krzysiek0426

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Doszedłem do piekła, mam dostęp do dungeonu, zabiłem eye of cthulu. Co dalej? Mam jakąś wróżkę, która mówi mi że mam 2% corrupcji. Co mam dalej robić?

Opublikowano

z tą wróżką to nie za bardzo wiem o co ci chodzi. Eye of cthulu jest najsłabszym bossem, teraz wypadałoby zabić eater of worlds, jeśli masz corruption, a nie crimson, w crimson to będzie brain of cthulu. Do pokonania tych bossów wystarczy harpoon, lub jakaś inna broń, i żelazny set. Gdy zabijesz tego bossa będziesz miał dużo demonitu, z którego zrobisz kolejną zbroje, która pozwoli ci pójść do piekła i tak szybko nie zginąć. W piekle wykopiesz hellstone i z niego zrobisz zbroje. Potem kupisz minisharka i zabijesz skeletrona, następnie zwiedzisz dungeon, znajdziesz muramase, i taki pistolet, który przerobisz na phoenix blaster. Będziesz wówczas na pokonanie wall of flesha, bossa, po którym włącza się hardmode, czyli nowe moby, biomy, przedmioty itp. Ogólnie jest trudniej. Co ja tu będę pisał, jest dużo poradników, z resztą sam za dużo nie wiem, gram może z 2 tygodnie. CO do kolejności, to w mniej więcej takiej pokonywałem bossów, uzbrajałem się itp. Dasz radę, terraria to jest sandbox, więc nie masz wyznaczonego celu tak na prawdę ;) Jak będziesz czegoś nie wiedział to pytaj na pw

finalrender.png

Opublikowano

Doszedłem do piekła, mam dostęp do dungeonu, zabiłem eye of cthulu. Co dalej? Mam jakąś wróżkę, która mówi mi że mam 2% corrupcji. Co mam dalej robić?

Jest to sandbox, więc po prostu grać i odkrywać dobrodziejstwa tej gry.

Co do tej wróżki, jest to Dryad'a która pojawia się po ubiciu Eye of Cthulhu lub Eater of Worlds/Brain of Cthulu. Sprzedaje ona m.in. nasiona i inne pierdoły związane z ogrodnictwem :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...