Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z pingiem

kukiwtf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , 3 dni temu zakupiłem nowy internet szybszy . Gdy grałem na starym internecie co po wyczerpaniu limitu sciąganie wynosiło 7kb/s a gdy mam nowy internet wynosi około 100kb/s . Wczoraj zrobiłem aktualizacje wchodzę żeby zagrać a w grze pingi mi skaczą po 200/300 i grać się nie da .

Proszę o pomoc .

Opublikowano

Internet na limit? Nie tędy droga mój drogi - LoL długo Ci nie uciągnie na internecie z limitem.

Wyłącz z procesów "PMB.exe" a następnie z Panel Sterowania odinstaluj program Pando Media Booster. ;)

8372383248.png
Opublikowano

No tak ale miałem dużo gorszy internet z limitem i lol normalnie działał a teraz mam lepszy i mam po 200/300 pingu ..

Dobrze lecz co to za satysfakcja z gry przy 200/300 pingu. Nie chcę się powtarzać - sprawdzałeś to? :

Wyłącz z procesów "PMB.exe" a następnie z Panel Sterowania odinstaluj program Pando Media Booster. ;)

8372383248.png
Opublikowano

Skopiuj i w przeglądarke wklep też tak miałem

Popraw link bo jest błędny. Bez tej informacji nie będziemy mogli udzielić dalszych kroków.

8372383248.png
Opublikowano

100 kb/s to mało,7 kb/s to aż za mało ^^.To tak,możliwe że zakupiłeś jakąś radiówkę,gdzie pingi są niestabilne(znam to ze swojego doświadczenia).

Weź wejdź w to speedtest.net lub .pl i daj nam tutaj wyniki,ale w zdjęciu ponieważ nie można tego zobaczyć.

Podejrzewam,że Twój net jest po prostu słaby,a tamten miał bardziej ustabilizowany ping(więcej mb) niż ten,mimo że ten jest lepszy(może ma większy upload,co o niczym nie świadczy).

Opublikowano

Powiadasz ze radiowy z orange.

Podejdz do Routera i sprawdz czy swieci sie kontrolka 1xEVDO stalym swiatlem (czy miga czy jak).

Gdy juz to sprawdzisz to napisz tu posta ;)

d5bkqz6-65cc8f5d-0cd6-44e8-8ee9-57967e50

Opublikowano

Tak wiem jaki masz router.

Korzysta on z 2 tak jakby "trybow".

Przez 5 sekund router jest w trybie "szybszym" potem przez 5 sekund w wolniejszym.

Tutaj masz poradnik nakrecony przeze mnie (jedyny w sieci):

Napisz czy zadziala. Jezeli tak nie zapomnij napisac oraz dac lajka ;).

Pozdrawiam

Opublikowano

Internet masz słaby,może na tamtym miałeś lepszy ping,do tego radiowy(niestabilny)możesz jeszcze zainstalować cfosspeed,ale raczej będziesz miał lagi.

Opublikowano

Mam ten sam internet co on... Ping w granicach 100 bo zrobilem to tym axesstel manager. Nawet dalem moj filmik tutaj ale autor nie chce sie zastosowac do niego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...