Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z serwerem hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z serwerem hamachi na minecrafcie. Raz już grałem na stworzonym przez siebie serwerze z 2 osobą i wszystko działało ale później (kilka godzin po wyłączeniu komputera i ponownym jego włączeniu) pojawił się problem u osoby która próbuję wejść na mój serwer. Przy próbie połączenia pojawia się błąd: no connection timed out. Zapora antywirusa i systemu windows jest wyłączona, u mnie wszystko działa bez problemu. Minecraft jest w wersji 1.5.2 tak samo jak minecraft server. Wersja hamachii nie jest najnowsza, ale ta najnowsza mi nie działa.

Ustawienia serwa z pliku server.properties
#Minecraft server properties
#Fri Nov 01 22:16:37 CET 2013
generator-settings=
allow-nether=true
level-name=world
enable-query=false
allow-flight=false
rcon.password=123
server-port=25565
level-type=DEFAULT
enable-rcon=true
force-gamemode=false
level-seed=
server-ip=25.0.252.47
max-build-height=256
spawn-npcs=true
white-list=false
spawn-animals=true
texture-pack=
snooper-enabled=true
hardcore=false
online-mode=false
pvp=false
difficulty=1
gamemode=0
max-players=2
rcon.port=25575
spawn-monsters=true
view-distance=10
generate-structures=true
spawn-protection=16
motd=A Minecraft Server
Opublikowano

@up Sądzę, że to nie ma nic z tym wspólnego :) Czy twojemu koledze wyświetla serwer (to znaczy pokazuje ilość graczy na serwerze? Bo rozumiem, że serwer ma dodany na listę w minecraft?)

Opublikowano

Usuń ip w server properties

|Members|-Tyle starczy,bez spiny o lepszą rangę.

Opublikowano

Boże nie słuchaj ich.

wejdź w start, panel sterowanie, wpisz u góry zapora systemowa - i weź ją wyłącz, wtedy kolega twój wejdzie na serwer.

ps. pisz na gg pomogę skonfigurować jak coś.

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano

Up.Wyłączył zapore..

Opublikowano

@up Ty to dopiero mu super poradziłeś, USUŃ IP .... z czym się będzie łączył z powietrzem? Napisz najpierw tak jak pisałem już wyżej czy twojemu koledze wykrywa twój serwer w ogóle. A i bym zapomniał masz go w sieci na Hamachi?

Opublikowano

Up.i po co ten spam.

Na bank siedzę w serwerach minecrafta dłużej od ciebie.

W ustawieniach serwerowych jeżeli serwer jest na kompie sam sobie przydziela ip m.in z hamachi.

Pozdrawiam

Opublikowano

@up To nie spam, napisałem co wiem, aż sprawdzę z tym przydzielaniem ip bo I słyszę :c

//edit Ok wyżej miałeś rację, ale jest jakiś błąd bo tylko ja mogę wbić wtedy na serwer, kolega któremu podałem ip hamachi już nie... Tak w ogóle czemu ma służyć to usunięcie ip?

Opublikowano

ja ci polecam wpisać swoja ip w server-ip=(tutaj twoje ip)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Po usunięciu IP z server properties nic się nie zmieniło, jak pisałem w temacie zapora systemowa jest wyłączona. Na hamachi oczywiście wszystko jest. A wpisanie swojego IP nic nie daje. Dodam jeszcze że kiedy druga osoba stworzyła serwer to nie mogła nawet na niego wejść, ja na swój mogę wejść.

Opublikowano

A antywirus?? Może on sam blokuje ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...