Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

cs spadki pomożecie? Pilne

galczo23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowicze. Chciałbym was prosić o pomoc. Mianowicie, jeszcze tydzień temu miałem w grze counter-strike 100fps bez spadków, wszystko pięknie śmigało. Natomiast z dnia na dzień nagle mam totalne ścinki w grze. Fps koło 60 ze spadkami do 40, a nawet do 10 gdy wybuchnie HE, badz gdy ktoś włączy latarke. Wcześniej czegoś takiego nie miałem. Wiem, że jest dużo takich problemów, ale bezpośredniej odpowiedzi nie uzyskałem, a sprzęt nie mam najgorszy. Gram na laptopie.

Procesor: Intel Core i5-2430M CPU 2.4GHz
Pamięc RAM: 4GB
Karta graficzna NVIDIA GeForce GT540M
Windows 7 64bit

Synchronizacja pionowa oczywiście off. Dawałem już wszystko na najmniejsze detale, ale ciągle to samo. Dziwi mnie natomiast pewna rzecz, a mianowicie odczyty ze SpeedFan'a

89876749553846905369.png

To odczyt podczas włączonej gry. Jeszcze bez dołączenia na jakikolwiek serwer.

Wydaje mi się, że ta zmiana nastąpiła bo instalacji sterowników najnowszych, ale nie mam pewności. Oczywiście próbowałem już instalować starsze, niestety bez zmian.

Aktualnie jade na DirectX 11. Może starsza wersja typu 9 lub 10 byłaby lepsza? Proszę o pomoc. Aktualnie brak finansów na nowy sprzęt, więc chce na tym dociągnąc możliwie jak najdłużej.

pozdrawiam

Opublikowano

Jest to laptop i się grzeje, przez to te spadki. Spróbuj przedmuchać laptop sprężonym powietrzem.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...