Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Asrock P67 PRO 3 warto ?

SolidMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak odłożyłem trochę pieniędzy i zastanawiam się nad nią , a potem kupić używkę i5 2400 i pytanie czy warto bo na procesor w grudniu będę miał 600 zł obecnie ta i5 kosztuję +/- 500zł.

Jeśli kupię tą płytę w techplanet to jaki będzie posiadała bios , by nie było że będę musiał zatrudnić magika by zaktualizował bios bez procesora czy jakoś tak.

Opublikowano

@Surasamen

To to ja wiem tylko chodzi mi o to że płyta będzie miała bios który nie obsługuje procesora i trzeba będzie go uaktualnić.

@NitroCharge

Mam plan co będę kupował.

Jeśli ceny tej i5 będą sie trzymać bądź spadną (chodzi mi o BOX) to prawdopodobnie zostanie mi +/- 100 zł , w styczniu odłożę ok. 150 może 170 zł.Wtedy na czysto będę miał 250 badź 350 ( zależy ile dostanę na święta pewnie około 600 zł).

Jeśli dostanę 600 zł zostanie mi +/- 100 zł czyli pod koniec stycznia będzie 350/400 zł (oczywiście jeśli dostanę mniej to bedzię mniej) , z tych pieniedzy planowałem kupić obudowę i chłodzenie.A z zaoszczędzonych pieniędzy w lutym i marcu kupić porządny zasilacz do oc procka i karty (może uda się w tych 2 miesiącach zaoszczędzić 300zł).W kwietniu kupić dysk.I na tym kończą się plany narazie...

Teraz czas na pytania:

Jaki cooler i budę byś kupił mając 300 zł budżetu ?

Jaki cooler i budę byś kupił mając 400 zł budżetu ?

Opublikowano

Po co Ci cooler do tego procka ? Chyba że kupujesz bez. Ogólnie to CoolerMaster N200/Brutus M23/Gladius M40 + SilentiumPC Fera PRO lub Fortis

Opublikowano

Ok to już mniejwięcej wiem co kupić.Czy jęśli kupie tego asrocka to bios będzie obsługiwał ten procesor czy będę musiał uaktualniać bios ?

Opublikowano

Na 100% bedzie obslugiwal, teraz rzadko sie zdarza zeby bios nie obslugiwal procka jakiegos bo to by nie lezalo w interesie intela i on o to dba :D

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Na 100% bedzie obslugiwal, teraz rzadko sie zdarza zeby bios nie obslugiwal procka jakiegos bo to by nie lezalo w interesie intela i on o to dba :D

To znaczy dobrze bo jeśli się nie mylę to jest płyta gigabyte z68 za 230 zł czy jakoś tak i żeby włożyć tam i5 3350p to trzeba bios uaktualnić więc się pytam żebym nie musiał latać po ludziach jak głupi i mówić czy pożyczy mi pan procesora ?

Opublikowano

Tak będę kręcił , będę musiał kupić odpowiednio proc->buda+chłodzenie->zasilacz który zniesie oc

Płytę kupuję około 10 listopada.

Opublikowano

o ile dobrze myślę to tak

btw jak już kupisz to napisz mi do ilu poszedł ten CPU bo mam zamiar taki kupić

CPU to dobiero w grudniu , jeśli poczekasz to napisze (zrobię kartkę na ściane żebym ci przypomniał xD)

@Edit

myśl nr.1

jeśli 2500k jest na tym samym biosie , to można Nikodema się spytać.

myśl nr.2

chyba to jest tak że aktualizacja biosu nie wyklucza starszych procesorów , tylko dodaje nowe procesory i przydatne funkcje.

@Edit 2

Można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...