Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer

stokarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. Jakieś 2 lata temu dostałem komputer za około 3 tysiące. Niestety nikt z rodziny nie znał się na komputerach także został on zamówiony przez znajomego informatyka, niesety potem dowiedziałem się, że komputer był gotowcem, do tego niezbyt udanym. Kiedy zacząłem więcej z niego korzystać oraz trochę zainteresowałem się pc, okazało się, że jest po prostu gównianym zestawieniem dobrych części z badziewnymi. Mam go już dosyć i zamierzam go wymienić o ile nie jest jeszcze na gwarancji. Oto specyfikacje z raportu programu everest:

CPU: Intel Core i7 2600 3.40Ghz
RAM: 4GB typ: DDR3
GPU: ASUS HD7770 Series 1024 MB
MOBO: ADAX
DYSK: ATA/ATAPI-8 - SATA II

SYSTEM: Windows 7 Home Premium

Mam nadzieję, że osoby które się w tym orientują, to ogarnął. Napiszcie mi co można zostawić z tego sprzętu, a co trzeba wymienić. Dobrze było by gdyby wydatki zmieściły się w 1500zł. Przepraszam za błędy i nieprzejrzystość, ale forumowy edytor jest trochę nie do końca sprawny. Jeżeli jakiś danych brakuje to piszcie.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Ściągnij Speccy, HWMonitor lub AIDA64, nawet CPU-Z wystarczy i sprawdź tam wszystkie podzespoły bo to co dałeś wydłuża tylko temat.

http://www.mpcforum.pl/topic/779794-tut-jak-sprawdzic-jakie-ma-sie-podzespoly/

Sprawdź model zasilacza odkręcając boczną ściankę obudowy

Opublikowano

Poprawione, jeżeli czegoś brakuje to piszcie. Zasilaczu nawet nie piszę, bo do wymiany.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Jakaś konkretna karta? Nie jestem pewien czy chciałbym ją zmieniać, bo w tym zestawie była zintegrowana karta, a tą dokupił mi ten informatyk za chyba 600zł, a nie chciałbym przesadzać z wydatkami.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Opublikowano

Nic innego do zmiany nie jest, to dobry zestaw. Zależy jaki masz budżet. Co do tej karty za 600 zł, kiedy to było ? W październiku jej cena spadła do 350zł

Opublikowano

Nic innego do zmiany nie jest, to dobry zestaw. Zależy jaki masz budżet. Co do tej karty za 600 zł, kiedy to było ? W październiku jej cena spadła do 350zł

Jakieś pół roku temu.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...