Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podmień swoje stare dzwięki na nowe! (CLIENT)

LeeSinor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sljs.png

0cv6.png

efn1.png

qlkb.png

#1. O co tutaj chodzi?

#2. Gdzie to odnaleźć?

#3. Instalacja/Zamienianie

#4. Przemowa końcowa

kwka.png

No właśnie - o co tutaj chodzi? Jest to prosta odpowiedź - zamiana starych plików dźwiękowych ze swojego clienta (nie dźwięków z rozgrywki) na takie jakie chcemy, czyli na nowsze. W tym tutorialu postaram wam się opisać, co trzeba dokładnie zrobić, aby podmiana dźwięku się udała. Jak wiecie, każdy odgłos logowania, dołączania do chatu, dźwięk przychodzącej wiadomości, kliknięcie przycisku PLAY, lub dźwięk zaproszenia do gry można podmienić na taki jaki chcemy. Jest to naprawdę ciekawa robota, szczególnie wtedy, kiedy zamiast normalnej wiadomości przychodzi nam dźwięk "Suprise Motherfucker".

358e.png

Tak więc wszystkich niecierpliwych proszę o skupienie. Trzeba dobrze dogrzebać się do plików, aby to znaleźć.

Tak więc szukamy tak jak opiszę to poniżej.

1. Znajdź swój folder z zainstalowanym League of Legends i otwórz go.

fz63.png

2. Znajdź i otwórz folder RADS.

w7x5.png

3. Znajdź i otwórz folder projects.

gze2.png

4. Znajdź i otwórz folder lol_air_client.

r3vt.png

5. Znajdź i otwórz folder releases.

uatf.png

6. Znajdź i otwórz folder 0.0.1.55 lub o innych cyferkach (jest tylko jeden folder, reszta to pliki TMP).

sfi0.png

7. Znajdź i otwórz folder deploy.

t6b4.png

8. Znajdź i otwórz folder assets.

b8fb.png

9. Znajdź i otwórz folder sounds.

edcb.png

Gotowe! Właśnie odnalazłeś główny folder, w którym znajdują się wszystkie pliki dźwiękowe związane z clientem.

Wszystko jest opisane, oraz posegregowane w odpowiednich katalogach.

Wszystko wygląda mniej więcej tak:

38m1.png

Kolor czerwony symbolizuje foldery z poszczególnymi językami. Są to języki, które możemy zmieniać podczas uruchamiania clienta. W każdym folderze językowym znajdują się 4 foldery:

- champions

- HowlingAbyss

- shadowIslesLore

- tutorial

Dokładnie, chodzi o takie foldery:

d0ql.png

champions - Znajduje się główny głos championa, który słyszymy przy wybieraniu (podczas kolejki).

HowlingAbyss - znajduje się w nim tylko jeden plik "lore".

shadowIslesLore - brak plików

tutorial - Każdy głos, który zostaje wymówiony poczas tutoriala.

Przechodząc do innych folderów, mamy dostęp także do zmiany dźwięku wiadomości "pm_receive", oraz do innych różnych plików dźwiękowych. Proponuję tutaj się pobawić, oraz przygotować sobie taki dźwięk, jaki będzie podobać się nam na tym miejscu.

vsxm.png

Właśnie dotarłeś do tego punktu - gratuluję. Zamienianie plików dźwiękowych jest banalne, lecz musimy pamiętać, aby w pewnych okolicznościach stosować się do pewnych zasad. Każda podmiana plików, którą będziesz przeprowadzać, musi zawierać taką samą nazwę pliku! O co chodzi - tak?

Mamy już gotowy plik, który został wybrany przez nas.

Plik zwie się: MPCFORUM.mp3

Plik który chcemy zamienić (w tym wypadku login.mp3 jest to dźwięk zalogowania się na serwer) zwie się: login.mp3

Musimy nazwę pliku, którego przygotowaliśmy zmienić na taką, na który zastępujemy ten plik!

Nazwę MPCFORUM.mp3 musisz zamienić na login.mp3, aby został wczytany przez clienta.

Plik podmieniasz i uruchamiasz clienta.

Robisz tak z każdym plikiem pamiętając, aby zawsze nazwa była orginalna, bo w przeciwnym razie nie zostanie wczytany przez clienta.

hdmv.png

Ładnie! Wszystko zakończone sukcesem. Moi drodzy, pamiętajcie o tym, aby nazwa była taka sama, jaka była za pierwszym razem - inaczej client wam nie wczyta tej ścieżki dźwiękowej! Sprawdzałem to u siebie tyle razy i na pewno to działa (nawet po patchu nic mi się nie zmieniło). To by było na tyle, jeszcze raz dziękuję za przeczytanie tego tutoriala i mam nadzieje, że wygląd który tutaj wam przedstawiłem, wkład i inne pierdółki wam się podobają!

Jeżeli masz jakiekolwiek pytania do tego tutoriala, napisz w poście a na pewno Ci odpiszę! Pamiętaj także, aby swój problem jakoś opisać, czy to zrzut ekranu, czy cokolwiek..

Zapraszam do komentowania! :)

Poradnik by LeeSinor 2013 ™

Zabraniam kopiowania.

dla MPCforum.pl

8372383248.png
Opublikowano

Rozumiem, że można sobie wstawić jakąś piosenkę ? Można jakoś radio wstawić, czy nie ?

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Odkryłem to jak kiedyś grzebałem po plikach LoLa, w Ty właśnie mi o tym przypomniałeś :)
Przydatne.

Właśnie podmieniłem sobie dźwięk rozpoczęcia gry na "Let's do This" Gaza z MW :D

Game Over

Opublikowano

Rozumiem, że można sobie wstawić jakąś piosenkę ? Można jakoś radio wstawić, czy nie ?

Radia nie można. Nie ma stacji radiowej w pliku .mp3 ;).

Możesz sobie podmienić piosenkę - ja mam tak, kiedy jestem na rankedzie przy wybieraniu championów ;)

8372383248.png
Opublikowano

Czy aby na pewno nie ma za to bana jako modyfikacja klienta?

To są ścieżki dźwiękowe, nie słyszałem, aby ktoś za takie coś dostał bana ;).

8372383248.png
Opublikowano

U mnie jakoś nie działa, podmieniłem login.mp3 moja piosenką (pod nazwa login.mp3) i nadal jest ta sama .

@edit znalazłem rozwiązanie piosenka na harrowing jest w folderze \RADS\projects\lol_air_client\releases\0.0.1.55\deploy\mod\lgn\themes\loginZyra\music

Lulz. Daj like jak otworzyłeś xD

Opublikowano

U mnie jakoś nie działa, podmieniłem login.mp3 moja piosenką (pod nazwa login.mp3) i nadal jest ta sama .

@edit znalazłem rozwiązanie piosenka na harrowing jest w folderze \RADS\projects\lol_air_client\releases\0.0.1.55\deploy\mod\lgn\themes\loginZyra\music

login.mp3 to odgłos, który sygnalizuje zalogowanie po wpisaniu loginu i hasła, a nie piosenki przy uruchamianiu Clienta ;)

8372383248.png
Opublikowano

To są ścieżki dźwiękowe, nie słyszałem, aby ktoś za takie coś dostał bana ;).

Czytanie ze zrozumieniem :3

@top

A poza tym tut fajny, już się biorę za podmienianie :D

• 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...