Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] FIFA 14 - X360 czy PC?

cxxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Słuchajcie, jest sprawa. Zamierzam w grudniu kupić sobie FIFĘ 14, ale zastanawiam się na jaką platformę - X360 czy PC? Obie mam i praktycznie różnicy mi to nie robi. Chciałbym, aby ktoś obeznany powiedział mi plusy i minusy gry na konsoli/PC, chodzi mi tylko i wylącznie o grę online czyli Sezony i Ultimate Team.

Tak - jak ktoś pyta, do tej pory mam pirata, ale chcę kupić, po prostu w grudniu wiadomo - mikołaj, gwiazdka, jakaś tam kaska wpadnie, to będę mógł kupić.

Pozdrawiam.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Hmm... Konsole są według mnie strasznie ograniczone. Według mnie nie ma lepszej platformy do gier niż PC. Zyskasz grafikę i większy realizm. Konsole Ci tego nie zapewnią. Poza tym gry na konsole kosztują kupę kasy. Za to na PC możesz sobie kupić 2 tytuły. Pad od Xbox'a do PC i jazda. To jest moje zdanie.
Gra jest ta sama tylko grasz na innej platformie. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Tak, pada mam od X'a pod PC'tem. I ine chodzi mi o grafikę, etc. Bo wiem, że jest taka sama. Chodzi mi bardziej o to, że wiele osób mówi, że na PC'cie Online gra się ciężko, że serwery często padają, że dużo trainerów, etc.

Mi nie chodzi o samą grę, a właśnie o te szczegóły które mogą wkurwiać.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

No niby ostatnio mi się obiło o uszy, że serwery miały problemy, ale z tego co wiem obecnie jest już ok i są w 100% sprawne. Ciężko? Jest tak samo jak na konsolach. Przecież to ta sama gra. To czy jest ciężko zależy od tego jakie umiejętności mają inni gracze. No z cheaterami to masz rację. Na konsoli tego nie uświadczysz, ale EA długo takim osobom nie daje żyć na PC. Origin został już dawano zabezpieczony pod tym względem przez, EA która uruchomiła swój antycheat na bieżąco aktualizowany i skuteczny.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Cięzko właśnie chodziło mi o te wyrzucanie i cheaterów, może źle użyłem słowa :P

Dobra, czyli jednak będę kupował na PC'ta. Ale jeżeli znajdzie się ktoś, to bardzo proszę, o wszelakie informacje. Piszcie pod tematem, bo ja jakoś nigdy niezbyt ogarniałem w temacie gier.

Opublikowano

Jeżeli nie jesteś osobą, która wydaje setki zł na coinsy to się nie zastanawiaj i kupuj na konsole.

Jedyny minus fify na konsole jest taki, że czasami złapie freeza.

Na konsoli jest więcej graczy i nie ma trainerowców.

Przez co można kupić więcej graczy nie kupując coinsów z allegro.

Taki przykład na PC IF Diego Costa kosztuje 300k, a na xboxie 100k.

Opublikowano

Już postanowiłem, że kupuje na PC'ta. Nie dość, że taniej, to jeszcze ten abonament na X'Live... ;x Nie ma sensu.

Opublikowano

Kupiłem Fifę 14 na PC czemu?

- Na PC są tańsze ja kupiłem za 140 a na xbox (wczoraj sprawdzałem) 199

- Na PC możemy grać różne ligi (typu np. esl)

Na Konsolę:

- Lepsza grywalność (moim zdaniem)

- Więcej graczy...

Opublikowano

Kupiłem Fifę 14 na PC czemu?

- Na PC są tańsze ja kupiłem za 140 a na xbox (wczoraj sprawdzałem) 199

- Na PC możemy grać różne ligi (typu np. esl)

Na Konsolę:

- Lepsza grywalność (moim zdaniem)

- Więcej graczy...

I oczywiście niższe ceny graczy w ut.

@btw

140 zł za fife na PC to sporo przepłaciłeś.

Ja kupiłem za 99 zł w dniu premiery.

Opublikowano

Pytanie retoryczne, jasne jest że na PC lepiej kupić Fife niż na XBOX-a

Samo to że XBOX potrafi się zamrozić podczas meczu sugeruję jedno

lepszy PC niż XBOX no chyba że masz słabego kompa w to już nie wnikam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...