Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Silniki serwerowe, help :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!
Chciałbym się dowiedzieć czym różni się "Bukkit" od "Vanilla"?
Wiem, że na Bukkicie da się instalować pluginy itp. itd.
Ale o Vanilli nic nie wiem, a chciałbym zakutalizować wersję serwera na jak najnowszą, mam do wyboru takie opcje i nie wiem, czy zostawić już tak jak jest. Wkleję screena, gdyż może akurat osoba odpowiadająca korzystała kiedyś z hostingu PixelTeam.
Oto link do Screena:

http://img198.imageshack.us/img198/3762/742.bmp

Jak widać, mam kilka opcji do wyboru.
Aktualnie mam zainstalowane "Bukkit Recommended 1.6.4 R1.0", a chciałbym, żeby mój serwer był na jak najnowszej wersji MC.
Dlatego też pytam się, czy mogę zmienić silnik na Vanilla, gdy używam pluginów na serwerze i czy w ogóle można używać pluginów na silniku Vanilla?
Proszę o szybką pomoc, gdyż to jest ważne w być albo nie być mojego serwera :)

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Dzięki za pomoc :)

Nigdzie jakoś nie mogłem znaleźć niczego o Vanilli :/

No to temat jest do zamknięcia, a ja dziękuję bardzo za pomoc :)

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Ja osobiście posiadam już bukkit 1.7.2 który działa w 100%

Vanilla jest straszmie tępym silnikiem i nie polecam go instalować.

Osobiście wolę bukkita.

Jezeli ktos chce bukkit 1.7.2 to piszcie na PW jakos sie dogadamy :D

gra.png

Opublikowano

@up nie ma bukkita na 1.7.2 jest spigot

@top Vanilla to standardowy serwer na nim nie da się instalować pluginów,serwer ten został napisany przez mojang`a a z niego został stworzony bukkit oraz inne silniki.Jest to podstawowy oraz pierwszy silnik serwerowy minecraft :).

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

No to może wiecie skąd mogę załatwić bukkita?

Bardzo mi na tym zależy.

Ale nie będę za niego płacić :)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Poczekaj na niego ;d. Jest spigot na 1.7.2 lecz nie ma tych biomow xD. Powinien się ukazać bukkit w tym tygodniu

Opublikowano

Dzięki ludzie!

Sprawdziłem i działa.

No, ale musze czekać na pluginy :(xD

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...