Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Pikanie komputera

michal9892

Pytanie

Opublikowano

Cześć, od pewnego razu zaczął mi pikać komputer. Jest to 1 długi sygnał i 2 krótkie co to oznacza? Z tego co widziałem to może być parzystość RAM lub błąd karty graficznej. Wziąłem kartę graficzną od siostry komputera ponieważ ona i tak go nie używa więc włożyłem go do swojego komputera. Mam już wbudowaną kartę graficzną zintegrowaną. Podłączyłem kartę graficzną do komputera jest to karta NVIDIA GEFORCE 8600GT 256MB.

Po włączeniu komputera na ekranie pokazuje się jedynie NO SIGNAL co oznacza BRAK SYGNAŁU no i komputer pika 1 długi 2 krótkie a wiatraczek w karcie graficznej kręci się. Po odłączeniu karty graficznej komputer działa jak należy. CZY KARTA GRAFICZNA JEST SPALONA?

ILE JEST WARTA TA KARTA GRAFICZNA?

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taki sygnał oznacza błąd karty graficznej. Tylko nie rozumiem, na początku napisałeś że mając tą zintegrowaną komputer Ci "pika". Potem podłączyłeś karte siostry, komputer dalej "pikał", po odłączeniu jej już przestał pikać? Z tego co napisałes to tak jest. Czytam to 20 raz i dalej nie moge dojść do ładu. Napisz to przejrzyściej i dokładniej proszę.

A co do ceny tej nvidii, to jest ona warta bardzo mało. Osobiście 50zł bym za nią nie dał.

09071535498836998897.png

Opublikowano

To oznacza że karta siostry jest zepsuta :(

Albo nie podpiąłeś dodatkowego zasilania

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...