Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sztuki Walki <3

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki styl sztuk walki trenujesz/trenowa?e??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo pisze z nudów ten temat ale przedewszystkim z ciekawości

Z kolegą w szkole trenujemy judo,karate,kung-fu,i chyba najtrudniejszy styl walki taekwondo

mamy już po 32uwagi za trenowanie sztuk walki a że mam cepa w szkole któy prosi sie o klepanie ryja to nie moja wina xD

i moje pytanie to:

Jaki styl walki trenujesz/trenowałeś?

1.teakwondo (walka nogami z minimalnym urzyciem rąk)

info- nazwa pochodzi z trzech złów

tae (태 / 跆) oznaczającego stopę, uderzenie stopą lub system technik wykonywanych nogą ;

kwon (권 / 拳) oznaczającego pięść, uderzenie pięścią lub system technik wykonywanych pięścią;

do (도 / 道) oznaczającego sztukę, drogę lub metodę wyrażającą osiągnięcie pewnego stanu intuicji w zachowaniu, wynikającej z doświadczenia umysłu i ciała[2][3].

2.karate (większość ataków wykonane mocnym uderzeniem pięścią

3.kung-fu (walka polegająca na szybkości i dodatkowych ruchów np. zamachów z rużnym kształtem )

4.judo (trenuje w szkole z facetem od W-F technika to położenie przeciwnika na macie i przytrzymanie 3 sekund)

Opublikowano

czyli?

Muo-thai ? xD kiedys cwiczylem karate a teraz planuje tajski boks ale niestety w poblizu niema zadnego klubu ... a sam to sie moge zabic xD

Opublikowano

taaa wyjebane w kosmos xD

ale wiesz ja chyba sobie kupie m4a1 i beidziemy mogle sie w "wojne " pobawic xD

Opublikowano

ja judo trenowałem

chejka.jpg

sygna i avek by Pro_Ronon

Do Mateq Xantera owend! i całej reszty jeżeli myślicie że się tym przejmuje to jesteście śmieszni

Opublikowano

ja cwiczylem bjj

brazylijskie ju jitsu jakby ktos nie wiedzial

juz nie cwicze nie chce mi sie a po za tym mialem powazna kontuzje kolana(zerwalem wiezadla)

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

Ja judo ponad 8 lat i sukcesy w zawodach były :rolleyes: Zapomniałeś o Aikido tez ciekawe tylko wymagające od trenującego nie tyle co siły co używania mózgu ;)

Co do Taekwondo to fajna rzecz na paru treningach tez byłem :)

Na metku pod nickiem Fazer :)

Opublikowano

Ja osobiście uczyłem się i uczę Judo jest to bardzo ciekawy styl walki i możesz tam wiele się nauczyć na przykład takim taekwondo używasz nóg itp. a w Judo po 8 do 10 lat potrafisz jednym ruchem ręki kogoś przewrócić ale na trenowanie sztuk walki trzeba wiele czasu żeby zauważyć efekty ;]

No właśnie nie bij słabszych pokazujesz tym tylko to, że jesteś żałosny startujesz do słabszych a dlaczego nie wystartujesz do największego bandziora w szkole? Odpowiedź jest prosta ponieważ boisz się, że oberwiesz ...

Nie wierzę w Boga, on nie Istnieje i Kropka!

obrazsb.png

Opublikowano

Trenujecie kung-fu? O ile mnie pamięć nie myli jest tylko jedna szkolą w Polsce, chyba, że trenujecie nieoficjalnie :P. Ja trenuje karate 2 rok.

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

ja jedynie trenowalem boks niedlugo okolo poltora roku niestety juz nie trenuje mozliwe ze niedlugo sie zapisze na kick boxing z kumplem bo trener to jego znajomy i bedziemy za free mieli ;d

Opublikowano

[quote name=jumakili xD' date='01 luty 2010 - 09:15 ' timestamp='1265058919' post='691659]

Elo pisze z nudów ten temat ale przedewszystkim z ciekawości

Z kolegą w szkole trenujemy judo,karate,kung-fu,i chyba najtrudniejszy styl walki taekwondo

mamy już po 32uwagi za trenowanie sztuk walki a że mam cepa w szkole któy prosi sie o klepanie ryja to nie moja wina xD

i moje pytanie to:

Jaki styl walki trenujesz/trenowałeś?

1.teakwondo (walka nogami z minimalnym urzyciem rąk)

info- nazwa pochodzi z trzech złów

tae (태 / 跆) oznaczającego stopę, uderzenie stopą lub system technik wykonywanych nogą ;

kwon (권 / 拳) oznaczającego pięść, uderzenie pięścią lub system technik wykonywanych pięścią;

do (도 / 道) oznaczającego sztukę, drogę lub metodę wyrażającą osiągnięcie pewnego stanu intuicji w zachowaniu, wynikającej z doświadczenia umysłu i ciała[2][3].

2.karate (większość ataków wykonane mocnym uderzeniem pięścią

3.kung-fu (walka polegająca na szybkości i dodatkowych ruchów np. zamachów z rużnym kształtem )

4.judo (trenuje w szkole z facetem od W-F technika to położenie przeciwnika na macie i przytrzymanie 3 sekund)

chcesz iść na ulice to Judy i teakwondo daje fajny zespół ciosów.

karate i kung-fu to to samo:) i na jakieś pokazy to tyle..:)

jeśli chodzi o łatwość judo

Opublikowano

czyli?

Muo-thai ? xD kiedys cwiczylem karate a teraz planuje tajski boks ale niestety w poblizu niema zadnego klubu ... a sam to sie moge zabic xD

hmm... Pisze się Muay Thai,("Muo-thai to jakiś chinol z senatu xD") i to jest bardzo dobra dziedzina lecz nie za bardzo do obrony ;] bardziej się nadaje do Zawodów lub solówek jest to bardzo efektowana sztuka walki i bolesna. ale nie do obrony xD wiem z doświadczenia, na Muay Thai chodziłem 6 latek...

Polecam zapisać się na Muay Thai ;] POZDRO!!

yy to co napisałem jest chyba bez sensu xD....

Opublikowano

no powiem wam ze jest u nas chińczyk w szkole i on mnie sztuk walki uczy a potem ja kolege . Ale na ulicy jest wypas tydzień temu mnie gostek z nozem zaszedł z kolesiami i grozili że mnie zabiją jak nie oddam mojego łańcucha ze złota,komurki i zegarka to z urzyciem tricków parkoura uciekłem oni za mną więc nie bylo innego wyjscia jak walczyć skończyło sie 3 ranami na nogach 1 na brzuchu i zadrapaniach po glowie i plecach ale oni mieli zlamane nogi plecy jden nawet żebra od ciosu z taekwondo :P zwolnionko ze szkoly 3 tygodnie a oni w pace siedza za wielokrotne pobicie

Opublikowano

Karate :) Dokładniej Karate Seido. Mam 5 kyu, jeśli komuś coś to mówi :D

[quote name=jumakili xD' date='01 luty 2010 - 10:15 ' timestamp='1265058919' post='691659]

2.karate (większość ataków wykonane mocnym uderzeniem pięścią )

Głupoty gadasz ;) Fakt, że Karate to "pusta ręka", ale kopnięcia są równie ważne, a może nawet ważniejsze.

A Taekwondo to "Karate nastawione na rywalizacje" :)

03b33a167ce86b00.gif

Nick na Steam i w Black Ops: KaczorDonald

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...