Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] gracze nie mogą budować na serwerze bukkit

ps242

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z serwerem bukkit. Otóż problem jest w tym, że moi koledzy nie mogą niszczyć bloków.

Nie chce dawać im opa, ponieważ powinno to działać bez tego. Proszę o pomoc !

Opublikowano

Sprawdź czy masz plugin EssentialsAntiBuild, jeżeli tak to go usuń, jeżeli nie masz to dodaj do permissions:

- modifyworld.*

@down

Tak :)

Opublikowano

A może masz WorldGuard na serwerze i nie masz ustawionej flagi do budowania?

Jak nie masz to wpisz:

/rg flag build allow

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Podaj liste pluginów. Twoi koledzy chcą budować na spawnie? Możliwe, że masz ustawiony duży promień ochrony spawnu w pliku server.properties.

Opublikowano

Chlopie sproboje ci pomoc :)

1. Mozliwe ze masz za duzy cubboid. JEsli tak zmiejszo go lub zrob zeby mogli tam budowa ( uzyj tej komendy. /rg flag nazwa build allow )

2. Mozliwe ze w permissions nie dales im mozliwosc budowania.. daj im -modifyworld.* lub sprawdz czy czasem u gory przy nazwoe rangi gdzies nie dales false. Jesli tak to daj tam True

Jesli pomoglem to niema za co a jesli nie pisz na pw

Opublikowano

Jeszcze jest możliwość w server.properties możesz mieć coś nie tak (Ja osobiście miałem kilka takich przypadków).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...