Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

błąd, zamknij program

konik183

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki oto problem :

cw2q.png

błąd ten wywala mi podczas gry, podczas ładowania się bitwy, ostatnio nawet w garażu mi wyskoczył ... jest to wkurrrrr jak takie coś się dzieje bo zanim odpale 2 raz grę to najczęściej już leże zezłomowany ^^

ma ktoś może jakieś sugestie jak mógłbym zapobiec wyskakiwaniu tego błędu ??

wyskakiwał mi on przed formatem jak i po formacie więc sterowniki i inne pierdoły mam chyba poprawnie wgrane ;) z góry dziękuje za chęć pomocy

;)

Opublikowano

Podaj parametry komputera.

2,5gb ramu
2gb karta grafy amd radeon HD 7700 series
płyta główna - asus p5ld2
2,81ghz procek
w tle nie mam otwartych żadnych programów typu gg, skype czy chodźby nawet przeglądarka D
prócz antywira bo to chyba rzecz oczywista .

uruchom z trybem xp sp3 . wydaje sie ze masz za slaby procek lub ram ,albo za dużo włączonych programów w tle ( gg ,skarpeta .itp)

z trybem zaraz będę próbował, potem dam edita co i jak
@edit
zmiana na xp sp3 nic nie dała, mogę dodać że kupiłem sobie jakiś czołg "działo samobieżne" 2 tier, i za każdym razem wywali mnie na mapę himmelsdorf. Pasek ładowania dochodzi do połowy i za każdym razem mnie wywala. Przy innych czołgam zdarza mi się to raz na jakiś czas. Czasami do wejścia na niektóre mapy podchodzę 2-3 razy
od czego to może zależeć ?

;)

Opublikowano

Za słaby komputer masz i nie daje rady to się zwiesza normalka ;) Na tym sprzęcie albo mega zoptymalizuj (Gameboostery, powyłanczaj skype gg itp. txt 0,25%, powyłanczaj dymy itp. programem jakimś tam)

Opublikowano

Za słaby komputer masz i nie daje rady to się zwiesza normalka ;) Na tym sprzęcie albo mega zoptymalizuj (Gameboostery, powyłanczaj skype gg itp. txt 0,25%, powyłanczaj dymy itp. programem jakimś tam)

tyle że raz mi wczytuje te nieszczęsną mapę himmelsdorf a 10 razy nie ... więc jeżeli mam za słabego kompa niby to raz jest 5gb ramu a raz nie ma wgl tak ?

na innych mapach nie mam aż takich problemów ale też mnie czasami wywala, wydaje mi się że akurat mój sprzęt jest tutaj wystarczający bo podczas gry zdarzy się jakiś spadek do 15 fpsów ale tak ogólnie to trzyma poziom na 20-40 fpsach ...

jeżeli za słaby sprzęt to co dokupić ?? 2gb ramu i trochę procka podkręcić tak ?

;)

Opublikowano

Procek słabiutki, ramu te 4GB by Ci starczyło na długo (może nawet z rok ^^) Wypróbuj te sposoby co Ci wyżej napisałem

Tylko na tej 1 mapie masz? Może reinstalacja pomoże?

Opublikowano

Procek słabiutki, ramu te 4GB by Ci starczyło na długo (może nawet z rok ^^) Wypróbuj te sposoby co Ci wyżej napisałem

Tylko na tej 1 mapie masz? Może reinstalacja pomoże?

tak jak pisałem, na te mapę udaje mi się wejść najżadziej, na przykładowe 10 razy połączy mnie może z raz.

mógłbyś mi dokładniej powiedzieć o co ci chodzi z tym "txt 0.25%" ?

gg, skype i innych pierdół w tle nie mam, jedynie antywir

;)

Opublikowano

gorsze tekstury, nie wiem czy są na aktualną wersję

Polecam również wot tweaker gdzie wyłączysz cienie, dymy itp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...