Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w Minecraft

mister920

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z lagami w grze minecraft jak gram normalnie na survival to max 15fps tylko na serwerach skyblock mam 40fps(ale to max) i nic z tym nie moge zrobic mam zainstalowanego optifine 1.5.2 (minecraft tez 1.5.2) i te ustawienia wszystkie na bardzo slabe nie wiem co zrobic pomocy

moj komputer

Windows Vista

procesor 1.61MHz

ram 1.50GB

typ systemu 32bit

kartagraficzna ATI Radeon 9550 / x1050 series (128Mb)

Opublikowano

Procek masz bardzo słaby,jak go nie zmienisz to żadne ci mody i programy nie pomogą

Opublikowano

Tak jak @up procesor masz strasznie słaby, karta tez niczego sobie.

Lagi niestety bedziesz miak na tym sprzecie :/

Jeszcze VISTA to zes ladnie dowalił ...

Polecam kupic nowy procek i karte graficzną a jak nie to nowy komp.

gra.png

Opublikowano

15 fps to max jakie możesz wyciągnąć na tak słabym komputerze.

Procek w mc ? Wdg mnie nie daje nic ;) Słaby czy gorszy.. Karta Graficzna w mc się liczy najbardziej a kartę graficzną masz bardzo słabą.

Nie mówie że procesor nic nie daje.. ale fps on nie zwiększy tylko wydajność gry. Czyli Jak ta gra funkcjonuje.

Zalecam ci kupienie nowego komputera ponieważ żadne programy , mody tego nie powiększą tylko dodatkowo obciąża procesor.

Oraz polecam Windows 7 64 BIT a nie viste. Vista to starszy typ programu ;p Mi osobiście najlepiej chodzi komputer na Win 7.

image.png

Opublikowano

W ustawieniach graficznych wyłącz chmury , animację chodzenia , zaawansowany OpenGL i ustaw jakość grafiki na szybką . Może to chociaż trochę pomorze.

Opublikowano

too bedzie trzeba kupic nowego kompa (a dokladnie to lapka) moze mi ktos doradzic jaki lapek se mam kupic z jaka karta graficzna i ile procek ma miec aby minecraft odpalil i ramu ale to juz na PW Dziekuje Wam za pomoc

Ps: temat mozna zamknąc

Opublikowano

15 fps to max jakie możesz wyciągnąć na tak słabym komputerze.

Procek w mc ? Wdg mnie nie daje nic ;) Słaby czy gorszy.. Karta Graficzna w mc się liczy najbardziej a kartę graficzną masz bardzo słabą.

Nie mówie że procesor nic nie daje.. ale fps on nie zwiększy tylko wydajność gry. Czyli Jak ta gra funkcjonuje.

Zalecam ci kupienie nowego komputera ponieważ żadne programy , mody tego nie powiększą tylko dodatkowo obciąża procesor.

Oraz polecam Windows 7 64 BIT a nie viste. Vista to starszy typ programu ;p Mi osobiście najlepiej chodzi komputer na Win 7.

Wiek systemu nic nie daje,win 8 jest najnowszy a mi przy

procku 2x2,8 GHZ

karta graficzna AMD Radeon HD 7670M(1024mb)

ram 4 gb

Mam na singlu max 40 fps,na multi o dziwo lepiej,ale to zależy od serwera

Opublikowano

Nie patrzyłem na komenty pod tym tematem,więc powiem swoimi słowami

Minecraft najlepiej chodzi na serwerach i na singlu naprawdę niektórym słabo chodzi a na serwerach śmiga.

Jest wiele poradników ręcznej optymalizacji minecrafta tutaj na forum,wystarczy poszukać...

Po za optifinem sprawdź najnowsze aktualizację na jave i sterowników.

Pozdrawiam ;)

klqo.png

nieważne czy czarny, biały, chudy, gruby, niski, wysoki jeżeli jesteś miły dla mnie to ja dla ciebie też. -Eminem

Opublikowano

Może masz zawalony komputer ? Rozumiem innych że masz słabego kompa/lapka bo to prawda. Możesz też spróbować CCleanerem i innym tego typu narzędziem. Polecam zrobić skanowanie, użyc CCleaneru i Odkurzacza (brzmi dziwnie)

1387475061-U885056.png

Z wami od 23 Marca 2013  <3 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...