Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Stary, kochany problem z myszką.

lackidacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Ostatnio postanowiłem sobie ponownie zagrać w Skyrima, ale po krótkiej grze mi się odechciało z powodu myszki. Problem polega na tym, że przy ruszaniu kamerą w pionie, mysz laguje (przeskakuje jakby po schodkach). Dzieje się to też przy atakowaniu i blokowaniu (pięści, miecze, tarcze i topory). Kiedy podczas bloku ruszę myszką, to broń i ręce skaczą jak posrane. Dziwnym trafem przy ruszaniu myszą w poziomie wszystko jest okej. Próbowałem już wyłączyć wygładzanie i przyspieszenie myszy oraz v-sync.

7m9a.png

Opublikowano

W dokumentach masz folder "Skyrim" lub "My Games/Skyrim". Otwórz plik "Skyrimprefs.ini" notatnikiem i znajdź wartość "bMouseAcceleration=1", a następnie zmień na "bMouseAcceleration=0". Zapisz zmiany.

Teraz w tej samej lokalizacji tylko że w "Display" otwórz plik "Skyrim.ini" notatnikiem i dodaj wartość "iPresentInterval=0". Zapisz zmiany.

Ponadto zaktualizuj biblioteki DirectX oraz sterowniki graficzne. powinno pomóc, ;>

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

W dokumentach masz folder "Skyrim" lub "My Games/Skyrim". Otwórz plik "Skyrimprefs.ini" notatnikiem i znajdź wartość "bMouseAcceleration=1", a następnie zmień na "bMouseAcceleration=0". Zapisz zmiany.

Teraz w tej samej lokalizacji tylko że w "Display" otwórz plik "Skyrim.ini" notatnikiem i dodaj wartość "iPresentInterval=0". Zapisz zmiany.

Ponadto zaktualizuj biblioteki DirectX oraz sterowniki graficzne. powinno pomóc, ;>

Wiszę Ci wielgachne ciacho :D. Same komendy wystarczyły ;)

7m9a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...