Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kupno Xboxa + przeróbka.

KLATKER

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie, wiem iż pojawiało się ono na tym forum ale nie mogłem znaleść odpowiedzi.

Mianowicie, zbieram się na zakup xbox-a 360. I teraz moje pytanie odnośnie przeróbki. Miałbym zamiar kupić używanego xbox-a z przeróbką. Gry chciałym odpalać z płyty (Jeżeli to możliwe, Nigdy nie miałem doświadczenie z żadną konsolą poza PS2). Jakie są wersje przeróbki? Jakie znaczenie ma wersja przeróbki? Czy mógłbym grać w każdą, najnowszą grę ?

Chciałbym zakupić Xbox-a 360 20 GB przerobionego, czy ten zakup będzię opłacalny? Nie zależy mi na grze w trybie multiplayer.

Prosiłbym o szybką odpowiedziedź, którąbyłbym w stanie zrozumieć, ponieważ jak już wecześniej wspomniałem, jeżeli chodzi o konsole jestem zielony :)

Opublikowano

A nie lepiej ps3 kupisz je teraz nawet za 400 zł?

Całkiem ciekawe i bardzo dobre gry chodzą teraz bardzo tanio :) na tablicy kupisz nawet do 10 gier za 50-60 zł.

Zależy oczywiście jakie cie będą interesowały.

Jeśli jednak będziesz chciał kupić juz tego Xbox'a to znajdz takiego w rozsądnej cenie, porzperałem trochę i podsyłam ci linka na pw. :)

Mam nadzieję że pomogłem.

Opublikowano

Dzięki za linka, zastanowie się nad nią, chociaż na allegro znalazłem już tańszą z 2 padami, przeróbką i grami.

Jeżeli chodzi o PS3 to dowiadywałem się w sklepach i używana za 400-500 zł, natomiast przeróbka PS3 kosztuje u mnie 300 zł a taką ilością pieniędzy nie operuje. Na przeróbce zależy mi dlatego, że na oryginalne gry mnie nie stać.

Pytanie dalej pdtrzymuje.

Opublikowano

No więc szukaj przerobionej konsoli z LT 3.0.

Tylko nie patrz tylko na np "Xbox360 20GB", bo ważna jest płyta główna w konsoli.

Szukaj jasperów lub nowszych slimów, tylko jak już byś brał slima którego masz zamiar przerobić za jakiś czas u kogoś, to zwróć uwagę na datę produkcji.

Najlepiej jak coś widzisz dobrego to wyślij to link :P

Opublikowano

OK już byłem i mają na sprzedaż Xbox-a 360 Slim 4GB przerobionego LT 3.0.

Tyle że chciałbym się dowiedzieć nieco na temat narywania gier. Sprzedwaca mówił ze do nagrywania muszę mieć nagrywarke iihasa i płytę DL.

Czy nagrywarka musi być ihasa, oraz jeżęli tak to dlaczago ?
Moja nagrywarka również nagrywa płyty DL.

Opublikowano

Aby nagrać grę na xboxa w 100% (całości) musisz posiadać nagrywarkę ihas x24B-xx.

Tylko do niej można wgrać specjalne oprogramowanie Ixtreme BurnerMax, które właśnie pozwoli nagrać kopie gier w 100%.

Zwykłą nagrywarką nagrasz 98% gry, przez co może ona wywalać błędy, oraz nie wszystkie nagrywarki sobie radzą z nagrywaniem.

Dodatkowo tak nagranych gier nie zainstalujesz na dysku, oraz nie odpalisz w ogóle tych, które posiadają specjalne zabezpieczenie Civ.

Opublikowano

Nie mam zamiaru gry instalować na dysku (Jeżeli to możliwe :P) ponieważ xbox jest 4GB.

Czyli rozumiem żę musiałbym bym zakupić nagrywarkę taką jak ta: iHAS124-14 ?

I tutaj kolejna prośba. Mianowicie jeżeli kupiłbym tą nagrywarkę, wystarczy że jąpodłączę , wypale obraz na płyte dl i będzie śmiagać?

Prosiłbym o jakąś instrukcję :D

Opublikowano

Nie mam zamiaru gry instalować na dysku (Jeżeli to możliwe :P) ponieważ xbox jest 4GB.

Czyli rozumiem żę musiałbym bym zakupić nagrywarkę taką jak ta: iHAS124-14 ?

I tutaj kolejna prośba. Mianowicie jeżeli kupiłbym tą nagrywarkę, wystarczy że jąpodłączę , wypale obraz na płyte dl i będzie śmiagać?

Prosiłbym o jakąś instrukcję :D

Nie. Nagrywarka musi mieć rewizję B. Cyferki są nie ważne :D

Po podłączeniu musisz wgrać do niej soft, ale to już jest banalne, około 10 kliknięć z poziomu windowsa, wszystko banalne :P

Opublikowano

Właśnie przeczytałem iż większość gier zadziała zwykłą nagrywarką, tylko gry z dodatkowymi zabezpieczeniami nie działają. Czy to prawda ?

Opublikowano

Właśnie przeczytałem iż większość gier zadziała zwykłą nagrywarką, tylko gry z dodatkowymi zabezpieczeniami nie działają. Czy to prawda ?

Nagrasz grę, ale nie nagrywasz jej w całości przez co czasem może być błąd. I gier z zabezpieczeniem civ nie nagrasz.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Jeżeli nie zależy Ci na multi bierz konsolę z przeróbką RGH.

Wystarczy że przerobisz grę na xex wrzucisz ją np.Na pendrive podpinasz i grasz

Opublikowano

Dziękuje za pomoc. Sprawiłem sboie xboxa już w sobote wraz z przeróbką LT 3.0. Zgrałem sobie już 4 gry i wszystkie śmigają aż miło, mimo tego żę wypalane moją nagrywarką. Wszystkim dziękuje za pomoc. Temat można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...